Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη, 6 Σεπτεμβρίου 2018

Εγγραφές σε όλα τα τμήματα στα σχολεία μας ολιγομελή ή όχι, εγκεκριμένα ή όχι!!!

Α΄ΕΛΜΕ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
(ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ-ΜΕΓΑΡΙΔΟΣ-ΕΙΔΥΛΛΙΑΣ)

ΕΛΜΕ Άνω Λιοσίων - Ζεφυρίου - Φυλής

                                                     Δυτική Αττική, 5 Σεπτεμβρίου 2018,


Εγγραφές σε όλα τα τμήματα στα σχολεία μας ολιγομελή ή όχι, εγκεκριμένα ή όχι!!!
Την Παρασκευή, 7/9, στη 1μμ παράσταση διαμαρτυρίας στην Περ. Διεύθυνση Αττικής

   Η κυβέρνηση και το Υπουργείο Παιδείας, όπως έκαναν και οι προηγούμενες κυβερνήσεις στα οκτώ μνημονιακά χρόνια, συνεχίζει την πολιτική των μηδενικών διορισμών. Έτσι, επιχειρεί συνεχώς και με διάφορους τρόπους (αναθέσεις και μείωση ωρών μαθημάτων, μείωση τμημάτων με αύξηση των μαθητών κλπ) την ελαχιστοποίηση των κενών για να πετύχει την εξοικονόμηση εκπαιδευτικών κάνοντάς τους… λάστιχο!... κι ωθώντας τους μαθητές μας σε χειρότερες συνθήκες μάθησης κι εκπαίδευσης.
  Ένα βασικό εργαλείο για να εξοικονομήσει προσωπικό είναι τα λεγόμενα ολιγομελή τμήματα σε ΓΕΛ, ΕΠΑΛ και Γυμνάσια. Κάθε χρόνο όλο και περισσότερα τμήματα χαρακτηρίζονται ολιγομελή και όλο και λιγότερα εγκρίνονται τελικά. Στην λογική αυτή, κινείται και η τελευταία πράξη της Κυβέρνησης για την αναμοριοδότηση των σχολείων, μιας και ο κατώτερος επιτρεπόμενος αριθμός μαθητών για την συγκρότηση τμημάτων εξαρτάται και από τα μόρια της σχολικής μονάδας. 
   Επιβάλλεται οι ηλεκτρονικές εγγραφές, που συνεχίζονται, να αφορούν όλα τα τμήματα, ολιγομελή ή όχι και όχι μόνο τα ήδη εγκεκριμένα. Επιβάλλεται αυτό να αφορά και τα ΓΕΛ και τα Γυμνάσια, καθώς στην Περιφέρεια Αττικής δεν έχουν εγκριθεί καθόλου ολιγομελή στα ΓΕΛ. Με τον ένα ή τον άλλο τρόπο οι εγγραφές συνεχίζονται ως τις 21/9 και γι΄αυτό θα πρέπει άμεσα να επιτραπεί η εγγραφή σε όλα τα τμήματα, ώστε να μην υποχρεώνονται οι μαθητές λόγω ανασφάλειας, άγνοιας και ανάγκης να επιλέγουν κάτι το οποίο ουσιαστικά δεν επιθυμούν.
   Όπως κάθε χρόνο αγωνιζόμαστε σταθερά για να διασφαλιστεί σε κάθε σχολείο επαρκής αριθμός τμημάτων με τόσους μαθητές ανά τμήμα, ώστε να υπάρχει ομαλή και απρόσκοπτη φοίτηση των μαθητών μας, αλλά και ανεκτό διδακτικό και εργασιακό περιβάλλον για τους συναδέλφους.  
    Για τους λόγους αυτούς πάρθηκε απόφαση από τις 2 ΕΛΜΕ της Δυτικής Αττικής να γίνει παρέμβαση στην Περιφερειακή Διεύθυνση Αττικής. Θα γίνει την Παρασκευή, 7/9, στη 1μμ. Καλούμε και τις άλλες ΕΛΜΕ της Αττικής να συμμετάσχουν στην κινητοποίηση αυτή.
    Επίσης, ως επόμενο βήμα διεκδίκησης προτείνουμε πανελλαδική κινητοποίηση στο Υπουργείο Παιδείας, στις αρχές της επόμενης εβδομάδας. Οι εξελίξεις είναι ταχύτατες και ανησυχητικές, γι’ αυτό χρειάζεται η έγκαιρη συστράτευση όλων των ΕΛΜΕ και της ΟΛΜΕ.   
Τα ΔΣ των 2 ΕΛΜΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου