Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2018

ΟΛΕΣ/ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΩΝ ΕΛΜΕ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ


Α΄  Ε.Λ.Μ.Ε. ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ            18/09/2018            
(ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ-ΜΕΓΑΡΙΔΟΣ-ΕΙΔΥΛΛΙΑΣ)



ΟΛΕΣ/ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΩΝ ΕΛΜΕ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ
 ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 28/9, ΣΤΗ 1:30Μ.Μ
ΔΙΩΡΗ ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΤΙΚΗ ΣΤΑΣΗ 1-3μ.μ

ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ ΚΑΙ ΜΟΝΙΜΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΔΙΝΟΥΜΕ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗ ΣΥΡΡΙΚΝΩΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

            Η έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς συμπίπτει με την προσπάθεια της κυβέρνησης να μας πείσει ότι βγήκαμε από τα Μνημόνια, την ίδια στιγμή που δεσμεύεται να διατηρήσει όλους τους μνημονιακούς νόμους ανέγγιχτους, και να εφαρμόσει τα μέτρα για τα ματωμένα δημοσιονομικά πλεονάσματα μέχρι το 2060. Τα Μνημόνια μετασχηματίζονται σε μόνιμη αυστηρή τήρηση του συμφώνου σταθερότητας της ΕΕ.
           Στην εκπαίδευση, πίσω από τους διθυράμβους για “επιστροφή στην κανονικότητα”  προσπαθούν να κρύψουν :
        Τους μηδενικούς διορισμούς και την ομηρία χιλιάδων αναπληρωτών, που χωρίς αυτούς το δημόσιο σχολείο θα κατέρρεε. Την καθημερινότητα με τις περικοπές τμημάτων, τα κενά, την δραματική αύξηση του αριθμού των μαθητών στις τάξεις, την κατάργηση των ολιγομελών τμημάτων, τις ηλεκτρονικές εγγραφές και τις μετακινήσεις μαθητών, τον τεμαχισμό της “παράλληλης στήριξης” σε κομματάκια, τα αντιπαιδαγωγικά προγράμματα με εκπαιδευτικούς λάστιχο (3,4,5 σχολεία!!!).
        Την ίδια στιγμή συνεχίζουν επιθετικά τις αντιδραστικές εκπαιδευτικές μεταρρυθμίσεις, με άμεση εγκαθίδρυση ενός γραφειοκρατικού μοντέλου δομών διοίκησης και ελέγχου, για την επιβολή της πολυπόθητης αξιολόγησης – αυτοαξιολόγησης.
        Ταυτόχρονα, εξαγγέλλει το ακόμα πιο ταξικό Νέο Λύκειο, το οποίο αποτελεί μια βαθιά αντιδραστική τομή νεοφιλελεύθερης κοπής, ακολουθώντας πιστά τις ράγες των καλών πρακτικών του ΟΟΣΑ. Σηματοδοτεί τη “συρρίκνωση” του Λυκείου, με τον εξοστρακισμό της γενικής μόρφωσης, τη μετατροπή της Γ΄ Λυκείου σε προπαρασκευαστική τάξη για τα ΑΕΙ, διπλούς εξεταστικούς κόφτες για την απόκτηση του απολυτηρίου με πανελλαδικού τύπου εξετάσεις σε ομάδες σχολείων, και πανελλαδικές εξετάσεις για την εισαγωγή στις περιζήτητες σχολές της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης.
          Απέναντι σε όλα αυτά, οι εκπαιδευτικοί  πρέπει να οργανώσουμε τον αγώνα μας, για να διεκδικήσουμε τις ανάγκες και τα δικαιώματά μας, όσα μας έκλεψαν και όσα δικαιούμαστε για μια αξιοπρεπή ζωή. Αγωνιζόμαστε για:
                                                                                                           
1.  Μαζικούς μόνιμους διορισμούς για την κάλυψη όλων των πραγματικών αναγκών. Ίσα δικαιώματα μονίμων και αναπληρωτών. Κατάργηση όλων των ελαστικών μορφών εργασίας . ΤΩΡΑ με την ικανοποίηση των εκπαιδευτικών αιτημάτων και τη μείωση του ωραρίου και του συντάξιμου χρόνου, μπορεί να ανοίξει ο δρόμος για χιλιάδες διορισμούς νέων εκπαιδευτικών.

2.  Δεν αποδεχόμαστε καμιά περικοπή (τάξεις, ειδική, παράλληλη στήριξη, ολιγομελή κλπ), καμιά υποχρεωτική μετακίνηση μαθητών, εκπαιδευτικών και καμιά αυθαιρεσία στις υπηρεσιακές μεταβολές και τοποθετήσεις.

3.  Να ακυρώσουμε την νέα προσπάθεια επιβολής της αξιολόγησης και αυτοαξιολόγησης με το νέο νόμο για τις δομές της εκπαίδευσης. Δεν θα επιτρέψουμε κανένα αιφνιδιασμό με την ολοκλήρωση της επιλογής των συντονιστών εκπαίδευσης και τα ΠΕΚΕΣ.

4.  Στα ψίχουλα κυβέρνησης-τρόϊκας, αντιπαραθέτουμε τις βασικές ανάγκες μας για:
·     Πραγματικές αυξήσεις στους μισθούς, με κάλυψη των απωλειών από τα Μνημόνια. Άμεση επιστροφή του 13ου και 14ου μισθού. Αναγνώριση των χρόνων 16-17 για τα ΜΚ.
·     Κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων. (Κατρούγκαλου, Λοβέρδου – Κουτρουμάνη, Πετραλιά, Ρέππα, Σιούφα). Αυξήσεις στις συντάξεις και μείωση των συντάξιμων χρόνων.
·     Επαναφορά του ωραρίου, όπως ίσχυε μέχρι την επιστράτευση του 2013.

5.  Όχι στο αντιπαιδαγωγικό Νέο Λύκειο.
                                      
     Η φετινή χρονιά πρέπει να ανοίξει -όπως στην Κύπρο- με ένα νέο γύρο αποφασιστικών αγώνων, με συνέχεια, απεργιακή κλιμάκωση και αποφασιστικότητα για τη Νίκη. Να πιάσουμε το νήμα των αγώνων της περσινής χρονιάς, ενάντια στην ελαστική εργασία και για μόνιμους διορισμούς. Να ενώσουμε τον αγώνα αυτό, με τον αγώνα για πραγματικές αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις. Στοχεύουμε σε μια αξιοπρεπή ζωή για όλους. Συντονιζόμαστε με όλη την κοινωνία ενάντια στην εκπαιδευτική αντιδραστική μεταρρύθμιση.

                                                       Το  Δ.Σ


  



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου