Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2019

Α ΕΛΜΕ ΔΥΤ-ΑΤΤΙΚΗΣ_ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ ΤΟΥ 13ου-14ου ΜΙΣΘΟΥ

                              
Α’ Ε.Λ.Μ.Ε. ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
Δ/ΝΣΗ: Πίνδου και Αθηνάς 22  Ελευσίνα                   
ΤΗΛΕΦΩΝΟ - FAX: 2105561490


Ελευσίνα  29/01/2019


ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ ΤΟΥ 13ου-14ου ΜΙΣΘΟΥ
Είναι γνωστό ότι την Παρασκευή  1/2/2019 θα συνεδριάσει το Συμβούλιο της Επικρατείας  (ΣτΕ) για την τελική εκδίκαση της αντισυνταγματικότητας του μνημονιακού νόμου του 2012 που κατήργησε τον 13ο -14ο μισθό και το επίδομα αδείας στον Δημόσιο Τομέα.
Η επαναφορά του 13ου – 14ου μισθού και του επιδόματος αδείας αποτέλεσε βασικό αίτημα διεκδίκησης απ’ το εκπαιδευτικό κίνημα όλο το προηγούμενο διάστημα ως πρώτο βήμα για τη μερική αναπλήρωση του εισοδήματος μας, που κατακρεουργήθηκε με αλλεπάλληλες  νομικές αποφάσεις  από τις μνημονιακές κυβερνήσεις απ’ το 2010 και μετά. Αποτελεί βασικό αίτημα διεκδίκησης απ’ την κυβέρνηση όχι μόνο η επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού και του επιδόματος αδείας από τώρα, αλλά και η καταβολή των αναδρομικών από το 2012 έως το 2018.  Το εκπαιδευτικό και το δημοσιοϋπαλληλικό κίνημα οφείλει το επόμενο διάστημα να οργανώσει την διεκδίκηση για ολική επαναφορά του  13ου – 14ου μισθού και του επιδόματος αδείας. Το ΔΣ της ΟΛΜΕ και η ΑΔΕΔΥ οφείλουν άμεσα να συντονίσουν αυτή τη διεκδίκηση με αγωνιστικές κινητοποιήσεις.
Η απόφαση του ΣτΕ για την επαναφορά ή όχι, του 13ου – 14ου μισθού και του επιδόματος αδείας θα είναι οριστική και τελεσίδικη  και εφόσον κρίνει αντισυνταγματική την περικοπή αυτών θα αφορά όλους τους Δημοσίους Υπαλλήλους. Θυμίζουμε   ότι το Στ΄ Τμήμα του ΣτΕ στις 6/1/2019 έχει κρίνει ήδη αντισυνταγματική την περικοπή των Δώρων και του επιδόματος αδείας.
Αν η απόφαση του ΣτΕ είναι θετική για την επαναφορά του 13ου – 14ου μισθού και του επιδόματος αδείας, αλλά καθορίσει την επαναφορά αυτών απ’ την ημερομηνία ανακοίνωσης της απόφασης και μετά, προκύπτει  πρόβλημα με την διεκδίκηση των αναδρομικών από το 2012 έως το 2018.
Στην περίπτωση αυτή, σύμφωνα με την γνωμοδότηση του νομικού συμβούλου της ΑΔΕΔΥ (επισυνάπτεται), δικαίωμα στη διεκδίκηση των αναδρομικών (αν δεν επιτευχθεί πολιτική λύση με την πίεση του κινήματος) έχουν μόνον όσοι έχουν προσφύγει νομικά, πριν την ανακοίνωση της απόφασης του ΣτΕ.
Προκύπτει εκ’ των πραγμάτων η ανάγκη της νομικής διεκδίκησης έως τα μέσα περίπου του Μαρτίου 2019 για όσους εκπαιδευτικούς επιθυμούν να μπουν σ’ αυτή τη διαδικασία. Η δικαστική διεκδίκηση έχει εκ’ των πραγμάτων ατομικά χαρακτηριστικά.
Το ΔΣ της ΕΛΜΕ αποφάσισε ότι δεν μπορεί να οργανώσει μια διαδικασία που αφορά δικηγορικά γραφεία με συνακόλουθο ποσό προμήθειας. Αποφάσισε όμως να ζητήσει προσφορά από γνωστό δικηγορικό γραφείο που έχει κατατεθεί ήδη στην ΕΛΜΕ. Η συγκεκριμένη προσφορά είναι στη διάθεση των συναδέλφων ή των σχολείων που θα τη ζητήσουν απ’ την ΕΛΜΕ.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ Α’ ΕΛΜΕ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ.

Καρυώτης Δημήτρης




Η Γραμματέας του Δ.Σ.

Βασιλείου Γιούλη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου