Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 22 Ιουλίου 2019

Νέα παρέμβαση ΕΛΜΕ στην Περιφερειακή Διεύθυνση_ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19-7-2019


ΕΛΜΕ  Άνω Λιοσίων - Ζεφυρίου – Φυλής
Α’ ΕΛΜΕ Δυτικής Αττικής (Θριάσιο)
                                                                                     18 Ιουλίου 2019

Νέα παρέμβαση στην Περιφερειακή Διεύθυνση
 Α/βάθμιας κ Β/βάθμιας Εκπ/σης Αττικής

Τα ΔΣ των ΕΛΜΕ Άνω Λιοσίων - Ζεφυρίου – Φυλής και Α’ Δυτικής Αττικής (Θριάσιο) καλούν σε νέα παρέμβαση από ΕΛΜΕ της Αττικής στην Περιφερειακή Διεύθυνση (οδός Τσόχα)  την Παρασκευή, στις 13:00 μμ.
Οι εγγραφές στα ΕΠΑΛ έχουν κλείσει μέσα στο καλοκαίρι με τα σχολεία κλειστά και επίκειται η διαδικασία έγκρισης των ολιγομελών τμημάτων. Έχουν συγκεντρωθεί όλα τα ως τώρα στοιχεία για τα τμήματα στα ΕΠΑΛ αλλά και στις μέχρι τώρα εγγραφές των ΓΕΛ και επιβάλλεται να διασφαλίσουμε ότι δεν θα υπάρξουν περικοπές τμημάτων.
Επίκειται άμεσα η απόφαση του Περιφερειακού Διευθυντή για τα τμήματα που εγκρίνει εκείνος σύμφωνα με την Υπουργική Απόφαση.
Επισημαίνουμε και πάλι το βασικό μας αίτημα. Οι εγγραφές σε όλα τα τμήματα των ΓΕΛ και τους τομείς και τις ειδικότητες των ΕΠΑΛ να ολοκληρωθούν στις 20 Σεπτεμβρίου. Και στη συνέχεια είναι ανάγκη να εγκριθούν όλα τα ολιγομελή τμήματα γενικής παιδείας, ομάδων προσανατολισμού, τομέων και ειδικοτήτων πανελλαδικά και με έμφαση στις περιοχές με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά και προβλήματα (νησιωτικές, ορεινές, απομακρυσμένες κλπ).
Να τονίσουμε ότι είναι απολύτως απαραίτητο να υπάρχουν προτάσεις θετικές και αιτιολογημένες για όλα τα εκκρεμή τμήματα από τα σχολεία στις Διευθύνσεις κι από κει στις Περιφέρειες και τέλος στο Υπουργείο. Δεν πρέπει να χαθεί κανένα τμήμα σε κανένα από αυτά τα επίπεδα, μέχρι να παρθούν οι τελικές αποφάσεις από το Υπουργείο.

Επομένως, θα πρέπει να έχουν συγκεντρωθεί όλα τα αναγκαία στοιχεία από τα σχολεία μας και τις Διευθύνσεις για όπου γνωρίζουμε ότι προκύπτει πρόβλημα.

Τα ΔΣ των ΕΛΜΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου