Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 29 Οκτωβρίου 2019

ΟΙ ΔΥΟ ΕΛΜΕ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΗΣ ΧΩΜΑΤΕΡΗΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ

ΕΛΜΕ  Άνω Λιοσίων - Ζεφυρίου - Φυλής
Α ΕΛΜΕ Δυτικής Αττικής (Θριάσιο-Μεγαρίδα-Ειδυλλία)

7 Οκτωβρίου 2019
ΓΙΑ ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΗΣ ΧΩΜΑΤΕΡΗΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ
Όσοι εκπαιδευτικοί  βρίσκονται ή τοποθετούνται στην περιοχή του δήμου Φυλής, για να διδάξουν στα σχολεία ξέρουν ότι η  φήμη της περιοχής δεν περιλαμβάνει τις καλές σχολικές κτιριακές υποδομές, τα πάρκα, τις αθλητικές εγκαταστάσεις, τα πολιτιστικά κέντρα, με τις μουσικές και τις καλλιτεχνικές αναζητήσεις, αλλά τα σκουπίδια, το ΧΥΤΑ, τη χωματερή!...

Όταν φυσάει κι ιδιαίτερα τις ζεστές μέρες, για άλλους είναι ευεργετικό,  για τους μαθητές και όλους όσους ζουν στο δήμο Φυλής  είναι μαρτύριο,  ένας αποπνικτικός, δύσοσμος και μολυσμένος αέρας γεμίζει τα πνευμόνια μας. Ο καρκίνος, στην περιοχή μας ξεπερνάει κατά πολύ τα ποσοστά που συναντάται σε άλλες περιοχές.  Το βλέπεις και το πιστοποιείς από τους μαθητές  μας που πολλοί έχουν χάσει ένα συγγενικό τους πρόσωπο από τον καρκίνο.

Οι χημικοί και οι βιολόγοι, στην περιοχή θα μπορούσαν να είναι «ευτυχισμένοι» γιατί έχουν πολλά να διδάξουν στην πράξη στους μαθητές για  αρσενικό, μόλυβδος, διοξίνες, μόλυνση υπόγειων υδάτων και εδάφους. Διαρκή και συνεχή περιβαλλοντολογικά εγκλήματα  έχουν καθορίσει την περιοχή όπου εργαζόμαστε, που οδηγούν στη ραγδαία υποβάθμιση της ανθρώπινης ζωής και σε μερικές περιπτώσεις ακόμη και στην απώλειά της.

Τα προμελετημένα ψέματα όλων των κυβερνήσεων καθώς και των δημοτικών «αρχόντων», που από τη μια μιλούν για το κλείσιμο της χωματερής και από την άλλη την επεκτείνουν, την αναβαθμίζουν, την παραχωρούν σε επιχειρήσεις με σκοπό την κερδοφορία τους, είχαν βρει παλαιότερα την αντίθεση όλων των κατοίκων και των εκπαιδευτικών με μεγαλειώδεις κινητοποιήσεις. Τα τελευταία χρόνια όμως αυτός ο αγώνας ατόνησε, γεγονός που έδωσε το δικαίωμα στις κυβερνήσεις και στις δημοτικές αρχές να συνεχίζουν και να επεκτείνουν την λειτουργία της  χωματερής.

Όμως, απέναντι σε αυτή την κατάσταση ήρθαν οι κινητοποιήσεις των μαθητών για να ταράξουν τα νερά, να μας υπενθυμίσουν το χρέος που έχουν οι γονείς,  οι εκπαιδευτικοί και όλοι οι κάτοικοι της περιοχής να πάρουν πρωτοβουλίες ώστε να σταματήσουν αυτό το έγκλημα για το περιβάλλον και την ίδια τη ζωή μας.

Οι ΕΛΜΕ θα συμβάλλουν και πάλι με την δράση τους ώστε:

·                     Να μην υπάρξει νέα χωματερή (ΧΥΤΑ), να κλείσει η υπάρχουσα, το εργοστάσιο της δήθεν ανακύκλωσης (ΕΜΑΚ) και ολόκληρη η εγκατάσταση της Φυλής (ΟΕΔΑ) και να μπει η περιοχή σε πρόγραμμα άμεσης και επείγουσας περιβαλλοντικής αποκατάστασης
·                     Να αρχίσει τώρα η διαχείριση απορριμμάτων με διαλογή στην πηγή, ανακύκλωση, κομποστοποίηση  φιλική στον άνθρωπο και το περιβάλλον. Τα σχολεία των Δήμων μας μπορούν να γίνουν βασικοί πυρήνες αυτής λειτουργίας και της προσπάθειας.
·                     Τα σχολεία  να είναι ανοικτά στις αναζητήσεις των μαθητών σε συνεργασία με τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς, με εκδηλώσεις, συζητήσεις, συλλογικές δράσεις και κινητοποιήσεις με  αποφάσεις που να παίρνονται δημοκρατικά και συλλογικά, απ’ όλους τους εμπλεκόμενους.
·                     Να στηριχθεί η κινητοποίηση της συντονιστικής επιτροπής των σωματείων και των φορέων της Δυτικής Αττικής για τον αποκλεισμό της Λ. ΝΑΤΟ στο ύψος της χωματερής την Τετάρτη 9 Οκτώβρη, στις 6.30 μ.μ.
·                     Να γίνουν κινητοποιήσεις στις προσεχείς συνεδριάσεις του περιφερειακού συμβουλίου Αττικής.
·                     Να γίνουν παραστάσεις διαμαρτυρίας στα δημοτικά συμβούλια της περιοχής.
·                     Να γίνουν δράσεις στον ΕΔΣΝΑ.

Τονίζουμε ότι αυτός ο συλλογικός αγώνας πρέπει να προχωρήσει και να πετύχει για να υπάρξει ακύρωση της δημιουργίας νέου ΧΥΤΑ στη Φυλή και για να κλείσει αυτός που λειτουργεί ως σήμερα.

Τα ΔΣ των ΕΛΜΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου