Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Σάββατο, 7 Δεκεμβρίου 2019

ΟΧΙ ΣΤΗ ΣΤΟΧΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ ΠΟΥ ΠΑΛΕΥΟΥΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΩΝ ΑΓΡΑΦΩΝ

                      
 Α’ Ε.Λ.Μ.Ε. ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
Δ/ΝΣΗ: Πίνδου και Αθηνάς 22  Ελευσίνα 
http://aelmedytikattik.blogspot.gr/

Ελευσίνα  29/11/2019Αλληλεγγύη στους 4 αγωνιστές που στοχοποιούνται  για την δράση τους ενάντια στην καταστροφή του περιβάλλοντος και να για μην εκχωρηθούν περιοχές των Αγράφων στα επιχειρηματικά συμφέροντα.
Στις 22 Αυγούστου, τις παραμονές της παράδοσης της προηγούμενης Δημοτικής Αρχής στην νέα,  στο Δημαρχείο της Καρδίτσας πραγματοποιήθηκε συνεδρίαση της οικονομικής επιτροπής του Δήμου για να επικυρώσει την δημοπρασία για την παραχώρηση στην εταιρεία ΕΛΛΑΚΤΩΡ 10 δημοτικών δασικών εκτάσεων για την κατασκευή συνοδευτικών έργων και τις υποδομές μεταφοράς ρεύματος Βιομηχανικών Αιολικών Εγκαταστάσεων, που επιχειρούν να στήσουν στα Άγραφα. Πρόκειται για ένα έργο που προβλέπει 600 ανεμογεννήτριες στις κορυφές των βουνών των Αγράφων με καταστροφικές συνέπειες στο περιβάλλον, την πανίδα και τη χλωρίδα της περιοχής. Η δημοπρασία πραγματοποιήθηκε λίγες μέρες πριν την συνεδρίαση της  οικονομικής επιτροπής και μόλις λίγες μέρες πριν αλλάξει η δημοτική αρχή, με κλειστές τις πόρτες του Δημαρχείου και με πλήθος αστυνομικών να εμποδίζει την είσοδο στο δημαρχείο και στην υποτιθέμενη ανοιχτή διαδικασία. Το συγκεκριμένο «έργο» εντάσσεται στο συνολικό σχεδιασμό για την παράδοση της ενέργειας στους «επενδυτές»-ιδιωτικές εταιρείες-μεγαθήρια με το πρόσχημα της «πράσινης ανάπτυξης».
Ο κόσμος που συγκεντρώθηκε στο Δημαρχείο βρέθηκε αντιμέτωπος για ακόμα μια φορά με ξύλο και χημικά. Αλλά και σε όλη την πόλη υπήρχε αστυνομοκρατία. Η καταστολή απέναντι στους κατοίκους, τους εργαζόμενους, τους φοιτητές και τους μαθητές που επιχείρησαν να παρευρεθούν ήταν άγρια. Παρόλα αυτά η μεγάλη συμμετοχή των συγκεντρωμένων κατάφερε να σταματήσει την παράτυπη επικύρωση της εκχώρησης του δημόσιου πλούτου στην ιδιωτική εταιρεία από την οικονομική επιτροπή.
Στην Καρδίτσα αλλά και στην ευρύτερη περιοχή των Αγράφων οι κινητοποιήσεις βρίσκονται αντιμέτωπες με την αστυνομοκρατία, το ξύλο, τα χημικά και τα δακρυγόνα. Το δημαρχείο έχει περικυκλωθεί 2 φορές από τις δυνάμεις των ΜΑΤ και ασφαλίτες. Δυνάμεις ΟΠΚΕ και ΜΑΤ βρίσκονται παντού στο βουνό και κάνουν εξακριβώσεις στοιχείων σε όσους περνάνε.
Όμως, όσοι υπηρετούν τα συμφέροντα των ιδιωτικών επιχειρήσεων δεν συγχωρούν. 
Το μεσημέρι της Παρασκευής 22/11/2019 άντρες της αστυνομίας πήγαν στα σπίτια 4 αγωνιστών για να τους παραδώσουν κλήση για εξηγήσεις σχετικά με κατηγορίες που προσάπτονται στην κινητοποίηση έξω από το Δημαρχείο της Καρδίτσας στις 22 Αυγούστου 2019. Με κατηγορίες της φθοράς ξένης περιουσίας και της διατάραξης οικιακής ειρήνης, με βάση καταθέσεις 3 αστυνομικών, στοχοποιούν τους συγκεκριμένους αγωνιστές που υποτίθεται ότι τους αναγνώρισαν να συμμετέχουν στη συγκέντρωση και να πρωτοστατούν.
Οι πολιτικές των κυβερνήσεων που στοχεύουν στην εκχώρηση του δημόσιου πλούτου στα επιχειρηματικά συμφέροντα με αποτέλεσμα τη λεηλασία της φύσης και τη καταστροφή του περιβάλλοντος  και οι συνοδοιπόροι τους στις περιφερειακές και δημοτικές αρχές με την βοήθεια των δυνάμεων καταστολής,  μεθοδεύουν την τρομοκράτηση όσων αγωνίζονται να ματαιώσουν τα σχέδια τους
Η τακτική των διώξεων με στόχο την τρομοκράτηση των αγωνιστών δεν μας είναι άγνωστη. Δεκάδες άλλοι αγωνιστές και κινήματα έχουν βρεθεί αντιμέτωποι με τις δυνάμεις καταστολής και τις δικαστικές διώξεις. Αυτές οι κλήσεις για απολογία  εντάσσονται στην γενικότερη πολιτική της κυβέρνησης για την επιβολή του «νόμου και της τάξης» με στόχο την καταστολή των αντιστάσεων απέναντι σ’ αυτές τις πολιτικές. Δεν θα τα καταφέρουν.
·         Στεκόμαστε στο πλευρό των αγωνιστών και απαιτούμε να αποσυρθούν οι κατηγορίες σε βάρος τους και να σταματήσει κάθε απόπειρα δικαστικής δίωξης.
·         Καταδικάζουμε οποιαδήποτε προσπάθεια ποινικοποίησης του αγώνα ενάντια στην λεηλασία και την καταστροφή των Αγράφων από τα επενδυτικά σχέδια.
·         Υπερασπιζόμαστε τις ελευθερίες των ανθρώπων και το δικαίωμα να διαδηλώνουν, να αντιστέκονται και να διεκδικούν.

ΤΟ ΔΣ ΤΗΣ Α’ ΕΛΜΕ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ (ΘΡΙΑΣΙΟ-ΜΕΓΑΡΙΔΑ-ΕΙΔΥΛΛΙΑ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου