Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Κυριακή 24 Μαΐου 2020

Πρόγραμμα δράσης Α ΕΛΜΕ Δυτ. Αττικής (Ελευσίνα)


Α’ ΕΝΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
(Α’ Ε.Λ.Μ.Ε. ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ)
Δ/ΝΣΗ: Πίνδου και Αθηνάς 22  Ελευσίνα ΤΚ:19200
ΤΗΛΕΦΩΝΟ - FAX: 2105561490


Ελευσίνα  14/5/2020


Δελτίο τύπου
Αποφάσεις για πρόγραμμα δράσης
Σήμερα 14-5 πραγματοποιήθηκε Γενική Συνέλευση της Α ΕΛΜΕ Δυτικής Αττικής στο 2ο Λύκειο Ελευσίνας (Πυρουνάκειο), με θέμα τις εξελίξεις στην εκπαίδευση (κατάθεση τροπολογίας για ζωντανή αναμετάδοση μαθήματος, πολυνομοσχέδιο Υπουργείου Παιδείας). Στο τέλος της συζήτησης και ελλείψει απαρτίας της συνέλευσης, το ΔΣ της ΕΛΜΕ ψήφισε ομόφωνα με παρόντα τα 6 από τα 9 μέλη του ΔΣ τις παρακάτω αποφάσεις που αποτελούν το Πρόγραμμα Δράσης της ΕΛΜΕ για το επόμενο διάστημα.
1.      Καμία κάμερα- κανένα τηλεμάθημα σε καμία σχολική τάξη. Σε κάθε καταγγελία για προσπάθεια τηλεμαθήματος είτε με κάμερα, είτε με κινητό ή άλλο μέσο, αντιδρούμε δυναμικά, εμποδίζουμε στην πράξη την πραγματοποίησή του. Απαιτούμε να καταργηθεί η τροπολογία.
2.      Απεργία – αποχή από κάθε αξιολογική διαδικασία, είτε αυτοαξιολόγηση σχολικής μονάδας, είτε αξιολόγηση εκπαιδευτικού, είτε σε εξωτερική αξιολόγηση μέσω ΑΔΙΠΠΔΕ
3.      Συμμετέχουμε στο πανελλαδικό – πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο την άλλη Τετάρτη 20-5 όπως έχει προταθεί από τη σύσκεψη πρωτοβάθμιων εκπαιδευτικών σωματείων της 13-5. Να αποσυρθεί το πολυνομοσχέδιο του ΥΠΑΙΘ.
4.      Οργανώνουμε κοινές δράσεις με τους γονείς. Ερχόμαστε σε επαφή με τις Ενώσεις Γονέων, συζητάμε και προσπαθούμε να διοργανώσουμε σε Ασπρόπυργο, Ελευσίνα κλπ απογευματινές συσκέψεις σε κεντρικά σχολεία με γονείς.
5.      Ενημερώνουμε τους μαθητές και τα 15μελή τους, κυρίως της Λυκειακής βαθμίδας
6.      Οργανώνουμε συγκέντρωση – πικετοφορία στην Ελευσίνα σε συντονισμό με άλλα πρωτοβάθμια σωματεία (πχ Θριάσιο, εμποροϋπαλλήλων κλπ) και με το Σύλλογο της πρωτοβάθμιας. Την άλλη εβδομάδα καλούμε σε σύσκεψη σωματείων.
7.      Καλούμε την ΟΛΜΕ να συγκαλέσει άμεσα συνέλευση Προέδρων. Ο Πρόεδρος εξουσιοδοτείται με πρόταση για 48ωρη απεργία στη Συνέλευση των προέδρων. Αν δεν ψηφιστεί 48 ωρη να ψηφίσει άλλη αγωνιστική απεργιακή πρόταση που θα κατατεθεί.
8.      Αμέσως μετά την 48ωρη πάμε σε επόμενο γύρο Γενικών Συνελεύσεων σωματείων και Γενικής Συνέλευσης προέδρων.
ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ Α΄ ΕΛΜΕ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ.

Ιωαννίδης Τάσος




Η Γραμματέας του Δ.Σ.

Βασιλείου Γιούλη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου