Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη, 20 Οκτωβρίου 2020

Καμία ηλεκτρονική ψηφοφορία στις εκλογές για τα Υπηρεσιακά Συμβούλια!

 

Α’ Ε.Λ.Μ.Ε. ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

Δ/ΝΣΗ: Πίνδου και Αθηνάς 22  Ελευσίνα                   

Email: a.elme.dyt.attikis@gmail.com

http: //aelmedytikattik.blogspot.gr/

 

 

Ελευσίνα  7/10/2020

 

Καμία ηλεκτρονική ψηφοφορία στις εκλογές για τα Υπηρεσιακά Συμβούλια!

Το ΔΣ της Α ΕΛΜΕ Δυτικής Αττικής (Θριάσιο – Μεγαρίδα – Ειδυλλία) με βάση και την ανακοίνωση της ΟΛΜΕ της 2-10-2020 σχετικά με την πρόθεση του ΥΠΑΙΘ να διεξαχθούν οι εκλογές για τα Υπηρεσιακά Συμβούλια το πρώτο Σάββατο του Νοεμβρίου με ενδεχομένως ηλεκτρονικά μέσα (ψηφοφορία μέσω υπολογιστή), επισημαίνει τα εξής:

Η ηλεκτρονική ψηφοφορία δε διασφαλίζει το αδιάβλητο της διαδικασίας καθώς καταργείται η κατά μόνας ψηφοφορία. Η διαδικασία μέσω υπολογιστή καταργεί τη δυνατότητα φυσικής και άμεσης επαφής κάθε ψηφοφόρου με τους υποψήφιους αιρετούς, την ανταλλαγή απόψεων, τη διαμόρφωση γνώμης μέσω συζήτησης. Μετατρέπει την ψηφοφορία μέσω του πατήματος ενός κουμπιού σε επιλογή που προσομοιάζει στην αγορά ενός προϊόντος και υπόκειται σε μεγαλύτερο βαθμό στους κανόνες του μάρκετινγκ. Η απόφαση του Υπουργείου στρέφεται ενάντια στον πυρήνα των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων και προοιωνίζεται ευρύτερες παρεμβάσεις στις συνδικαλιστικές ελευθερίες. Έχει ως απώτερο στόχο την κατάργηση των συλλογικών διαδικασιών στην συνδικαλιστική έκφραση των εργαζομένων και των συνδικάτων  μέσα από γενικές συνελεύσεις και δια ζώσης ψηφοφορίες και την αντικατάσταση τους με διαδικασίες ατομικής έκφρασης γνώμης εκ του μακρόθεν και την κατάργηση της ζωντανής ανταλλαγής των επιχειρημάτων. Είναι προφανές ότι αποτελεί την απαρχή της επιβολής της ατομικότητας  στην έκφραση των συλλογικών κοινωνικών και εργασιακών προβλημάτων που επιβάλλουν την συλλογική διεκδίκησή τους. Για αυτό πρέπει να συναντήσει την καθολική άρνηση όλων των εργαζομένων.

Στο επίπεδο της ΕΛΜΕ, δηλώνουμε ότι αν το Υπουργείο τελικά προχωρήσει σε εκλογές στα Υπηρεσιακά Συμβούλια με ηλεκτρονική ψηφοφορία, οι παρακάτω παρατάξεις δεσμευόμαστε ότι θα αποσύρουμε τα ψηφοδέλτιά μας από τις εκλογές για ΠΥΣΔΕ, ακολουθώντας ομόφωνη απόφαση της ΟΛΜΕ για τις εκλογές στα υπόλοιπα Υπηρεσιακά Συμβούλια (ΚΥΣΔΕ και ΑΠΥΣΔΕ).

Υπογράφουν οι παρατάξεις:

Συνδικαλιστική Αυτονομία

Συνεργαζόμενες Εκπαιδευτικές Κινήσεις

Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών

Η παράταξη της ΔΑΚΕ ψηφίζει λευκό στην παραπάνω απόφαση

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ Α’ ΕΛΜΕ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

 

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ.

Ιωαννίδης Τάσος

 

 

 

Η Γραμματέας του Δ.Σ.

Βασιλείου Γιούλη

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου