Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Σάββατο 24 Οκτωβρίου 2020

Ψήφισμα για τους συλληφθέντες μαθητές στο Μαθητικό Συλλαλητήριο

 

Ψήφισμα ΓΣ ΕΛΜΕ 22-10-20

 Η τρομοκρατία δεν θα περάσει!

Με ΜΑΤ και βία δεν γίνεται παιδεία!

Καταγγέλλουμε την άγρια αστυνομική καταστολή σε βάρος των μαθητών πριν και μετά το συλλαλητήριο την Πέμπτη 15/10, στην 24ωρη απεργία των εργαζομένων στο Δημόσιο.

Όπως και στην ανεξέλεγκτη καταστολή της κινητοποίησης των μαθητών στο Υπουργείο Παιδείας στις 9/10, η κυβέρνηση προσπαθεί με σχέδιο να τρομοκρατήσει τους μαθητές και τους γονείς τους. Μετά τους ελέγχους σε μαθητικές τσάντες, στο τέλος του συλλαλητηρίου η αστυνομία προχώρησαν σε ανελέητο κυνηγητό από τα Προπύλαια και τις στήλες του Ολυμπίου Διός και ως τον σταθμό του ΗΣΑΠ στο Θησείο όπου συνέλαβαν 5 από αυτούς, που οδηγούνται σήμερα, 19/10, στον ανακριτή.

Μάλιστα μια συνήγορος συλληφθέντα μαθητή καταγγέλλει πως η Εισαγγελία έλαβε ουσιαστικά μια πολιτική απόφαση για να κρατήσει στα κρατητήρια 5 συλληφθέντες μαθητές με εμμονή που δεν έδειχναν ούτε για τους χρυσαυγίτες μετά τα εγκλήματά τους! Επικαλούμενοι τον κορονοϊό, οι αστυνομικοί της ΓΑΔΑ δεν επέτρεψαν σε ανήλικα παιδιά να έρθουν σε επαφή με τους γονείς τους όλο το 4ήμερο ενώ απαγόρευσαν στους συνηγόρους τους να τους μεταφέρουν φρέσκα ρούχα και συσκευασμένα τρόφιμα, όταν η μισή ΓΑΔΑ δε φοράει καν μάσκες προστασίας… ΝΤΡΟΠΗ!

Ως εκπαιδευτικοί καταγγέλλουμε τη σύλληψη και την προκλητική, άδικη και εκδικητική 4ήμερη κράτηση στη ΓΑΔΑ των μαθητών μας και στεκόμαστε στο πλευρό τους! Διεκδικούν υγειονομικά μέτρα και αγωνίζονται για την ασφάλεια και την προστασία της υγείας τους στα σχολεία. Αρνούμαστε να αποδεχτούμε να σέρνονται στα δικαστήρια σαν κοινοί εγκληματίες, γιατί τα αιτήματα τους είναι δίκαια, άλλωστε είναι και δικά μας αιτήματα. Απαιτούμε να απελευθερωθούν άμεσα, σήμερα, οι μαθητές μας!

Η τρομοκρατία της κυβέρνησης και το οργανωμένο σχέδιο συκοφάντησης των αγώνων δεν θα περάσει! Η προσπάθεια εκφοβισμού μαθητών και εκπαιδευτικών θα πέσει στο κενό.

Κάτω τα χέρια από τους μαθητές μας! Μαθητές, γονείς, εκπαιδευτικοί, εργαζόμενοι, φοιτητές, ενωμένοι νικητές!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου