Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 16 Νοεμβρίου 2023

ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ

 

                            

Α΄ Ε.Λ.Μ.Ε. ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

Δ/ΝΣΗ: Πίνδου και Αθηνάς 22  Ελευσίνα                  

Email: a.elme.dyt.attikis@gmail.com

http: //aelmedytikattik.blogspot.gr/

 

 

Ελευσίνα 16/11/2023

 

ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ

 

Kαταδικάζoυμε την επί 70 και πλέον χρόνια μαζική σφαγή και γενοκτονία του Παλαιστινιακού λαού από το κράτος δολοφόνο του Ισραήλ. Η φυλάκιση 2.500.000 ανθρώπων σε μια φυλακή 362 τ. χλμ. στη Λωρίδα της Γάζας (μια έκταση περίπου όση η Άνδρος), η διαρκής κλιμάκωση του πολέμου από την πλευρά του Ισραήλ, η συνέχιση των εποικισμών, η δολοφονική απομόνωση και η διαρκής εξόντωση άμαχων και παιδιών, είναι οι αιτίες που αναπόφευκτα οδηγούν στις αιματηρές συγκρούσεις των τελευταίων ημερών. Οι συγκλονιστικές εικόνες της ηρωικής αντίστασης του Παλαιστινιακού λαού, οι εικόνες άοπλων και μικρών παιδιών που τα βάζουν με τεθωρακισμένα άρματα κα πάνοπλους στρατιώτες, όλα αυτά τα χρόνια, εμπνέουν και συγκινούν καθέναν που θέλει να λέγεται άνθρωπος. Προκαλεί αποτροπιασμό ο θάνατος εκατοντάδων παιδιών κάθε ημέρα από τον Ισραηλινό στρατό, ο συνεχής βομβαρδισμός νοσοκομείων, κατοικιών και τόπων προσευχής!

 

Οι Παλαιστίνιοι είναι από τους ελάχιστους λαούς στο σύγχρονο κόσμο που δεν έχουν το δικαίωμα της εθνικής αυτοδιάθεσης και ανεξαρτησίας.

Το κράτος - δολοφόνος του Ισραήλ αποθρασύνεται στην πολιτική μαζικής εξόντωσης των Παλαιστινίων από τον ιμπεριαλισμό, τα μεγάλα καπιταλιστικά-γεωστρατηγικά συμφέροντα στην περιοχή, την ενθάρρυνση και έμπρακτη πολιτική, διπλωματική, οικονομική και στρατιωτική βοήθεια από τις ΗΠΑ και την ΕΕ. Ενισχύεται από τη θεωρία της «νόμιμης άμυνας» που αναμασούν ανερυθρίαστα οι δυτικές κυβερνήσεις μεταξύ αυτών και η ελληνική.

Ο ελληνικός λαός και τα σωματεία των εκπαιδευτικών έχουμε εκφράσει την αλληλεγγύη μας στον Παλαιστινιακό λαό πολλές φορές κατά το παρελθόν, με τις πρωτοβουλίες ενάντια στον αποκλεισμό, για την ανέγερση σχολείων («Ένα σχολείο για τη Γάζα»), με την πρωτοβουλία «ένα τετράδιο για τα παιδιά της Παλαιστίνης». Το ίδιο κάνουμε και τώρα.

Η κυβέρνηση της ΝΔ, συνεχίζοντας την διαχρονική συνεργασία των κυβερνήσεων με το κράτος-δολοφόνο του Ισραήλ, τώρα στηρίζει έμπρακτα την εθνοκάθαρση 2,5 εκατομμυρίων Παλαιστινίων στη Λωρίδα της Γάζας, στέλνοντας φρεγάτα του ελληνικού ναυτικού αλλά και παρέχοντας σειρά διευκολύνσεων στην πολεμική μηχανή των ΗΠΑ και του Ισραήλ, μεταξύ των οποίων και η παραχώρηση της 112 ΠΜ της Ελευσίνας για κάθε ανάγκη των αεροσκαφών των ΗΠΑ που υποβοηθούν την επιχειρησιακή δράση του Ισραήλ. Γι΄ αυτό και η ομόφωνη απόφαση της Βουλής από το 2015 για την αναγνώριση του κράτους της Παλαιστίνης μένει στα συρτάρια προς μεγάλη ικανοποίηση των ΑμερικανοΝΑΤΟϊκών «συμμάχων». Για αυτό η κυβέρνηση στην προφανή ανάγκη εκεχειρίας για ανθρωπιστικούς λόγους στον ΟΗΕ απείχε!! Η συνειδητή στήριξη αυτών των δολοφονικών σχεδίων του Ισραήλ φάνηκε και από την απαράδεκτη στάση του υπουργού Παιδείας Πιερρακάκη, που έφτασε να κατηγορήσει την ΟΛΜΕ για … αντισημιτισμό!!

  • Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στον Παλαιστινιακό λαό στην πάλη του για ελευθερία, ισότητα, δικαιοσύνη, ανεξαρτησία.

·        Αγωνιζόμαστε για την ειρήνη και την αδελφοσύνη των λαών, με τερματισμό της Ισραηλινής κατοχής, Παλαιστίνη ελεύθερη και ανεξάρτητη στα σύνορα του ‘67, με πρωτεύουσα την Αν. Ιερουσαλήμ.

·        Επιστροφή όλων των Παλαιστίνιων προσφύγων στις εστίες τους, με βάση τις σχετικές αποφάσεις του ΟΗΕ. Με άμεση απελευθέρωση όλων των Παλαιστίνιων και άλλων πολιτικών κρατουμένων που κρατούνται στις ισραηλινές φυλακές.

·        Καμία συμμετοχή-Καμία στήριξη της Ελλάδας στον σφαγιασμό του παλαιστινιακού λαού.

·        Να αποσυρθεί η Φρεγάτα ΨΑΡΑ από την περιοχή και κάθε ναυτική στρατιωτική υποστήριξη της Ελλάδας

·        Να παύσει κάθε διευκόλυνση προς τις ΗΠΑ και το Ισραήλ. Να σταματήσει κάθε οικονομική-πολιτική-στρατιωτική συνεργασία με το κράτος-δολοφόνο του Ισραήλ.

  • Να σταματήσουν άμεσα οι βομβαρδισμοί και οι πολεμικές επιχειρήσεις.
  • Κλείσιμο των βάσεων, αποχώρηση από το ΝΑΤΟ.
  • Καμία συνεργασία με το Ισραήλ στα ενεργειακά παιχνίδια στη Μεσόγειο εις βάρος των λαών.
  • Να ανακληθούν οι απαράδεκτες και συκοφαντικές δηλώσεις Πιερρακάκη για την ΟΛΜΕ

 

Καλούμε τους/τις συναδέλφους να συμμετάσχουν στις συγκεντρώσεις αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό.

 

 

                              ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ Α΄ ΕΛΜΕ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

 

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ.

Ιωαννίδης Τάσος

 

 

 

ΣΦΡΑΓΙΔΑ ΕΛΜΕ

Ο Γραμματέας του Δ.Σ.

 

Λουκόπουλος Κώστας

 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου