Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή 1 Μαρτίου 2024

Για απεργία αποχή από ατομική αξιολόγηση

 

                            

Α΄ Ε.Λ.Μ.Ε. ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

Δ/ΝΣΗ: Πίνδου και Αθηνάς 22  Ελευσίνα                   

Email: a.elme.dyt.attikis@gmail.com

http: //aelmedytikattik.blogspot.gr/

 

 

Ελευσίνα 1/3/2024

 

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

Η ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας έσυρε για πολλοστή φορά τον κλάδο στα δικαστήρια προκειμένου να επιβάλει με τον βούρδουλα την ατομική αξιολόγηση, ομολογώντας με τον τρόπο αυτό τη μη αποδοχή της από την πλειοψηφία του κλάδου. Στις 27/2 εκδικάστηκε η αγωγή του Υπουργείου Παιδείας εναντίον της απεργίας-αποχής των ΟΛΜΕ-ΔΟΕ και κρίθηκε παράνομη, όπως άλλωστε και κάθε μορφής κινητοποίηση που αντιπαλεύει τη βάρβαρη κυρίαρχη πολιτική, αλλά όχι καταχρηστική, που σημαίνει ότι μπορεί να επαναπροκηρυχθεί.

Επισημαίνουμε ότι:

1. Η απεργία-αποχή ισχύει έως ότου επιδοθεί στην ΟΛΜΕ.

2. Η απεργία-αποχή από την ατομική αξιολόγηση προκηρύχθηκε εκ νέου από την ΑΔΕΔΥ την Πέμπτη 29/2/2024 με βάση το σχετικό αίτημα που ήδη έχει υποβάλλει η ΟΛΜΕ (επισυνάπτεται).

3. Σε περίπτωση που κριθεί παράνομη και η απεργία-αποχή της ΑΔΕΔΥ, με βάση και την τελευταία  απόφαση της ΓΣ των προέδρων των ΕΛΜΕ θα προχωρήσουμε σε έκτακτη Γενική Συνέλευση της ΕΛΜΕ μας και θα ακολουθήσει νέα ΓΣ προέδρων προκειμένου να προκηρυχθεί εκ νέου η απεργία-αποχή από την ΟΛΜΕ.

4. Υπενθυμίζουμε ότι η ΟΛΜΕ έχει κηρύξει εκ νέου κυλιόμενες στάσεις εργασίας (ωριαίες, δίωρες, τρίωρες) από 1/3/2024 έως 29/3/2024, για να χρησιμοποιηθούν από τις συναδέλφισσες και τους συναδέλφους, όταν οι «αξιολογητές»  θελήσουν να μπουν στην τάξη για να αξιολογήσουν (επισυνάπτεται).

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

Δεν τρομοκρατούμαστε και δεν εκβιαζόμαστεΤο δίκιο θα κριθεί στο δρόμο και όχι στις αίθουσες των δικαστηρίων! Με ενότητα, αποφασιστικότητα και πίστη στη συλλογική μας δύναμη απορρίπτουμε την αξιολόγηση, υπερασπιζόμαστε την εργασιακή και παιδαγωγική μας αξιοπρέπεια και ορθώνουμε τείχος προστασίας του δημόσιου σχολείου για όλα τα παιδιά ενάντια στα σχέδια κατηγοριοποίησης και εμπορευματοποίησής του. Τέλος, απαιτούμε την άμεση έκδοση των διαπιστωτικών πράξεων μονιμοποίησης και των νεοδιόριστων συναδέλφων/-ισσών του 2021.

 

                                            ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ Α΄ ΕΛΜΕ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

 

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ.

 

Ιωαννίδης Τάσος

 

 

 

ΣΦΡΑΓΙΔΑ ΕΛΜΕ

Πλαίσιο κειμένου:  Η Γραμματέας του Δ.Σ.

Γκούμα  Ιωάννα

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου