Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 19 Νοεμβρίου 2025

Ανακοίνωση για επίσκεψη Ζαχαράκη

 

                            

Α΄ Ε.Λ.Μ.Ε. ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

Δ/ΝΣΗ: Πίνδου και Αθηνάς 22  Ελευσίνα                  

Email: a.elme.dyt.attikis@gmail.com

http: //aelmedytikattik.blogspot.gr/

 

Ελευσίνα 18/11/2025

Α. Π. 89/2025

ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΗ Η ΥΠ. ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΗΣ ΔΥΤ. ΑΤΤΙΚΗΣ!

ΘΕΛΟΥΜΕ ΛΥΣΕΙΣ ΣΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ, ΟΧΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΕΣ ΦΙΕΣΤΕΣ!

Σύμφωνα με πληροφορίες, η υπουργός Παιδείας, Σοφία Ζαχαράκη, μαζί με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Παύλο Μαρινάκη, σκοπεύουν το επόμενο διάστημα να επισκεφθούν την περιοχή μας – και συγκεκριμένα το 1ο ΓΕΛ Ασπροπύργου, στα πλαίσια ενός προγράμματος για τα “fake news” («Καλλιεργώντας κριτικούς αναγνώστες»).

Η επίσκεψη αυτή χρονικά έρχεται αμέσως μετά την εμφάνιση του πρωθυπουργού, Κ. Μητσοτάκη, στην περιοχή της Ελευσίνας, όπου έδωσε τα διαπιστευτήριά του σε όλες τις επικίνδυνες εξελίξεις που έρχονται να σφραγίσουν την περιοχή του Θριασίου Πεδίου, σε μία κρίσιμη περίοδο που επιταχύνονται οι σχεδιασμοί των ομίλων στα πλαίσια της πολεμικής οικονομίας.

Ως Α’ ΕΛΜΕ Δυτικής Αττικής θεωρούμε αυτές τις επισκέψεις πρόκληση καθώς θέλει θράσος να επισκέπτεσαι μία από τις πλέον υποβαθμισμένες περιοχές όσον αφορά τα σχολικά κτίρια, τις προσλήψεις προσωπικού, τις συγκοινωνίες και γενικότερα τις υποδομές. Οι διαχρονικές παθογένειες που αφορούν την περιοχή μας δεν έρχονται από το πουθενά, συνδέονται με την υποχρηματοδότηση της εκπαίδευσης και την κατηγοριοποίηση των σχολείων, το περιεχόμενο και χαρακτήρα της εκπαίδευσης. Όλα αυτά αποτελούν την  «αιχμή του δόρατος»,  για την κυβέρνηση της ΝΔ και τα κόμματα που έχουν ευθύνη για το πώς φτάσαμε ως εδώ, ειδικά μετά τη στροφή (που και οι ίδιοι παραδέχονται) στην πολεμική οικονομία. Χαρακτηριστικές οι δηλώσεις του Υπουργού Άμυνας, Ν. Δένδια, για «αλλαγή κουλτούρας» συνολικά στην Ευρώπη ενισχύοντας την  προσπάθεια να καλλιεργηθεί στον λαό η αποδοχή της πολεμικής εμπλοκής και των θυσιών για τα συμφέροντα των λίγων. 

Εμείς ως σωματείο θα υποδεχτούμε με τον πλέον κατάλληλο τρόπο την Υπουργό. Θα μετατρέψουμε την επίσκεψη από επικοινωνιακή φιέστα σε απαίτηση να ακουστούν τα αιτήματά μας, για τα οποία το Υπουργείο Παιδείας και η κυβέρνηση κωφεύουν χρόνια τώρα. Καλούμε σύσσωμη την εκπαιδευτική κοινότητα, τους γονείς, τους μαθητές αλλά και το σύνολο των εργαζομένων και κατοίκων της Δυτικής Αττικής ώστε να εκφράσουμε αγωνιστικά την αντίθεσή μας στην πολιτική διάλυσης της Παιδείας και την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης της ΝΔ, που οδήγησε στην εξαθλίωση και στη φτώχεια και να πιέσουμε για την υλοποίηση των αιτημάτων μας! Οι μαθητές μας είναι παιδιά των εργαζομένων και των επαγγελματιών, ο αγώνας μας είναι κοινός αγώνας για την προάσπιση της Δημόσιας Δωρεάν Παιδείας, που διαρκώς οι πολιτικές της κυβέρνησης υποβαθμίζουν.

Μιας και η επίσκεψη έχει αφορμή την υποτιθέμενη μάχη της κυβέρνησης κατά της διασποράς ψευδών ειδήσεων (fake news) ρωτάμε την υπουργό και τον κυβερνητικό εκπρόσωπο:

·        Είναι fake news οι χιλιάδες χαμένες διδακτικές ώρες για τους μαθητές και τις μαθήτριες της Δυτικής Αττικής και φέτος (3.000 ώρες μέχρι την τελευταία φάση αναπληρωτών);

·        Είναι fake news τα πάνω από 300 κενά στη Δυτική Αττική με την έναρξη της σχολικής χρονιάς;

·        Είναι fake news τα σοβαρά κτιριακά προβλήματα, οι σχολικές αίθουσες κοντέινερ, τα ταβάνια που στάζουν με την πρώτη βροχή; Είναι fake news ότι το 2ο ΓΕΛ Ασπροπύργου δεν έχει καν ξεκινήσει να χτίζεται, όντας εγκεκριμένο από το 2008 με ΦΕΚ,  με αποτέλεσμα σήμερα στο 1ο ΓΕΛ να φοιτούν πάνω από 600 μαθητές; Είναι fake news ότι, ενώ έχει βρεθεί οικόπεδο, για το 3ο Γυμνάσιο Μεγάρων, αυτό ακόμα στεγάζεται σε προκατασκευασμένες αίθουσες;

·        Είναι fake news οι τρομερές ελλείψεις σε υλικοτεχνικό εξοπλισμό, αίθουσες εκδηλώσεων, αθλητικό υλικό και εργαστήρια στα σχολεία της Δυτικής Αττικής;

·        Είναι fake news οι μισθοί πείνας των εκπαιδευτικών; Η άρνηση της κυβέρνησης να επαναφέρει τον 13ο και 14ο μισθό ενώ ταυτόχρονα πανηγυρίζει για τις επενδυτικές βαθμίδες που κατακτά;

·        Είναι fake news οι χιλιάδες πειθαρχικές διώξεις απέναντι σε απεργούς εκπαιδευτικούς που βρίσκονται σε νόμιμη απεργία-αποχή ενάντια στην αξιολόγηση, υπερασπιζόμενοι το ρόλο του εκπαιδευτικού στο σχολείο και οι δεκάδες πειθαρχικές διώξεις απέναντι σε όποιον/α ορθώνει το ανάστημά του από τις αυθαιρεσίες που συμβαίνουν, τις ελλείψεις που υπάρχουν μέχρι το παλαιστινιακό;

·        Είναι fake news τα 27άρια τμήματα; Είναι fake news η προσπάθεια κάλυψης κενών θέσεων συναδέλφων με υποχρεωτικές υπερωρίες;

·        Είναι fake news ότι στην πιο φτωχή και υποβαθμισμένη περιοχή της Αττικής, οι γονείς ωθούνται να καταφύγουν στην ιδιωτική εκπαίδευση αφού σε αρκετές περιπτώσεις, ούτε επαρκής συγκοινωνία για να μεταβούν οι μαθητές/ριες στην ώρα τους στα σχολεία δεν υπάρχει;

·        Είναι fake news ότι «λεφτά υπάρχουν» για την κυβέρνηση και το ΥΠΑΙΘΑ για άλλες προτεραιότητες; 4.000.000 ευρώ για πλέξιμο και κέντημα στα σχολεία, 300.000 ευρώ την ημέρα  για να στέλνουν φρεγάτες  στην Ερυθρά Θάλασσα και για εκπαιδευτικούς, μαθητές δεν έχει μία;

Οι παραπάνω αλήθειες, μόνο με διασπορά ψευδών ειδήσεων και υποσχέσεων μπορεί να αναιρεθούν. Αυτό δείχνουν άλλωστε τα εκατομμύρια με τα οποία «μπουκώνουν» τα φίλια ΜΜΕ, ώστε να αναπαράγουν τα non paper των γραφείων τύπου των υπουργείων, καθώς και τα «παπαγαλάκια» των “ημέτερων” δημοσιογράφων που φροντίζουν να υπερασπίζονται το χέρι που τους ταΐζει. Αν θέλει η κυβέρνηση να χτυπήσει το φαινόμενο των fake news, ας ψάξει καλύτερα στα δικά της γραφεία τύπου…

Αντίθετα οι υπουργοί συνοδευόμενοι από τοπικούς βουλευτές, δημοτικές αρχές και προφανώς τηλεοπτικά συνεργεία, θα επιχειρήσουν ένα επικοινωνιακό σόου, μία φιέστα για το υποτιθέμενο ενδιαφέρον που δείχνει το ΥΠΑΙΘΑ για τη Δυτική Αττική, και απλά θα προσπαθήσουν να διασκεδάσουν τις αντιδράσεις για τα προβλήματα που δημιουργεί η πολιτική τους. Οι φωτογραφίες και οι χειραψίες δεν μπορούν να ανατρέψουν την πραγματικότητα που ζουν εκπαιδευτικοί, μαθητές και γονείς.

Διαφωνούμε με την εργαλειοποίηση των σχολικών προγραμμάτων, την προσπάθεια να αξιοποιηθεί η δουλειά των συναδέλφων με μαθητές εκτός σχολικού ωραρίου, για τα επικοινωνιακά τρικ της Κυβέρνησης και του πολιτικού προσωπικού της που φέρουν την ευθύνη για ότι σήμερα συμβαίνει στα σχολεία. Οι υπουργοί και βουλευτές της κυβέρνησης που στέλνει τα ΜΑΤ να διαλύσουν συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας ενάντια στις συγχωνεύσεις τμημάτων, έξω από τη ΔΠΕ Α Αθήνας, δεν είναι ευπρόσδεκτοι στα σχολεία της Δυτικής Αττικής! Δεν θέλουμε να τους σφίξουμε το χέρι, ούτε να βγούμε φωτογραφία με συγκαταβατικά χαμόγελα.

Για όλους τους παραπάνω λόγους, υποσχόμαστε στην υπουργό και τον κυβερνητικό εκπρόσωπο μια θερμή υποδοχή γιατί η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο.

Όλοι μαζί καθηγητές, δάσκαλοι, νηπιαγωγοί, μαθητές, γονείς, εργαζόμενοι και κάτοικοι,

"υποδεχόμαστε" την Υπουργό Υποβάθμισης της Παιδείας

Δεν θα αφήσουμε τη δημόσια παιδεία να διαλυθεί!

Ανεπιθύμητη η υπουργός και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος στη Δυτική Αττική και τα σχολεία μας!

Κάλυψη όλων των κενών με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού πριν την έναρξη της σχολικής χρονιάς!

Γενναία αύξηση της χρηματοδότησης για την παιδεία! Να σταματήσει η συμμετοχή της χώρας με όπλα, στρατό και οικονομική ενίσχυση στους πολέμους. Λεφτά για την Παιδεία και όχι για του ΝΑΤΟ τα σφαγεία. Καμία εμπλοκή της Ελλάδας στο πόλεμο.

Όχι στις υπερωρίες και τις συγχωνεύσεις τμημάτων! 15 μαθητές/ριες ανά τάξη!

Κατάργηση της αξιολόγησης! Να σταματήσουν τώρα όλες οι πειθαρχικές διώξεις της συνδικαλιστικής δράσης!

 

 

                                          ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ Α΄ ΕΛΜΕ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

 

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ.

 

Ιωαννίδης Τάσος

 

 

 

ΣΦΡΑΓΙΔΑ ΕΛΜΕ

Η Γραμματέας του Δ.Σ.

 

Γκούμα  Ιωάννα

 

 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου