Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 17 Φεβρουαρίου 2026

Συγκεντρώσεις ενάντια σε πειθαρχικές διώξεις

 

                            

Α΄ Ε.Λ.Μ.Ε. ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

Δ/ΝΣΗ: Πίνδου και Αθηνάς 22  Ελευσίνα                  

Email: a.elme.dyt.attikis@gmail.com

http: //aelmedytikattik.blogspot.gr/

 

Ελευσίνα 16/2/2026

Α. Π. 13/2026

Απαιτούμε την άμεση παύση των πειθαρχικών διώξεων και την πλήρη απαλλαγή και δικαίωση των συναδελφισσών του ΣΕΠΕ Λακεδαίμονος «Ο Πλήθων»!
Κάτω τα χέρια από το απεργιακό δικαίωμα!

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ  Τετάρτη 18-2 στις 10:00 πμ

Η ΕΛΜΕ θα καλύψει τα έξοδα μετακίνησής μας

Συγκέντρωση στην Αθήνα 2μμ πλατεία Συντάγματος

Στάση εργασίας 8-11 (ΟΛΜΕ) και 11-2 (ΕΛΜΕ)

Το Δ.Σ. της Α ΕΛΜΕ Δυτ. Αττικής εκφράζει την αμέριστη συμπαράστασή του στις τρεις νέες συναδέλφισσες εκπαιδευτικούς Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, μέλη του ΣΕΠΕ Λακεδαίμονος «Ο Πλήθων», οι οποίες καλούνται σε ακρόαση και απολογία από το Α΄ Τμήμα του Πρωτοβάθμιου Πειθαρχικού Συμβουλίου της Π.Δ.Ε. Πελοποννήσου, την Τετάρτη 18 Φεβρουαρίου 2026, επειδή συμμετείχαν σε νόμιμα προκηρυγμένη απεργία–αποχή.

Δηλώνουμε ότι οι απόπειρες τρομοκράτησης, εκφοβισμού και ποινικοποίησης της συνδικαλιστικής δράσης δεν θα περάσουν.

Η κυβέρνηση της Ν.Δ. και το ΥΠΑΙΘΑ επιλέγουν να συνεχίσουν τον κύκλο των πειθαρχικών διώξεων στη Λακωνία, σε εκπαιδευτικούς που υλοποιούν συλλογικές αποφάσεις του κλάδου. Οι συναδέλφισσες διώκονται αποκλειστικά και μόνο επειδή άσκησαν το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα στην απεργία, συμμετέχοντας στην απεργία–αποχή από την αντιεκπαιδευτική αξιολόγηση των νόμων 4692/2020 και 4823/2021, σύμφωνα με τις αποφάσεις των συνδικαλιστικών τους οργάνων.

Καταγγέλλουμε απερίφραστα την επιλογή της πολιτικής ηγεσίας να επιχειρεί, μέσω πειθαρχικών διαδικασιών, να τρομοκρατήσει και να εκφοβίσει τους εκπαιδευτικούς, ποινικοποιώντας τη συλλογική συνδικαλιστική δράση. Πρόκειται για βαθιά αντεργατική και αντιδημοκρατική πρακτική, που στρέφεται ευθέως ενάντια στο απεργιακό δικαίωμα.

Η πολιτική αυτή εντάσσεται στο συνολικό σχέδιο υποβάθμισης της δημόσιας εκπαίδευσης, κατηγοριοποίησης σχολείων και εκπαιδευτικών και εμπορευματοποίησης της γνώσης. Μια πολιτική που, αδυνατώντας να πείσει την εκπαιδευτική κοινότητα και την κοινωνία, καταφεύγει στις διώξεις και την καταστολή των αγώνων.

Οι συναδέλφισσες που καλούνται σε απολογία δεν έχουν διαπράξει κανένα πειθαρχικό παράπτωμα. Αντίθετα, υλοποιούν συλλογικές αποφάσεις της Ομοσπονδίας τους, όπως αυτές έχουν εκφραστεί επανειλημμένα μέσα από τις συλλογικές της διαδικασίες και προστατεύονται από το Σύνταγμα.

Ολόκληρος ο κλάδος στέκεται στο πλευρό τους. Απαιτούμε την άμεση παύση κάθε πειθαρχικής διαδικασίας και την πλήρη απαλλαγή και δικαίωση των συναδελφισσών μας.

Η Α ΕΛΜΕ Δυτ. Αττικής κηρύσσει συμπληρωματική στάση εργασίας  11:00-14:00 και καλεί σε συγκέντρωση-παράσταση διαμαρτυρίας στην ΠΔΕ Πελοποννήσου στην Τρίπολη την Τετάρτη 18-2 στις 10:00 πμ. Παράλληλα ΟΛΜΕ και ΔΟΕ έχουν κηρύξει στάση εργασίας 8-11 πμ ώστε να διευκολυνθεί η μετάβασή μας στη συγκέντρωση.

Παράλληλα, για τους συναδέλφους και τις συναδέλφισσες που έχουν δυσκολία συμμετοχής στην κινητοποίηση της Τρίπολης, καλούμε σε μαζικό συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας, στις 2μμ, στην πλατεία Συντάγματος.

Κάθε μεγάλη πόλη, να γίνει σημείο που ο κλάδος διαδηλώνει για να υπερασπιστεί το δικαίωμα της ΑΠΕΡΓΙΑΣ!

Καλούμε τις συναδέλφισσες και τους συναδέλφους να δηλώσουν στην ΕΛΜΕ τη συμμετοχή τους στην κινητοποίηση ώστε να οργανωθεί αυτή εγκαίρως με τα πιο πρόσφορα μέσα.

 

                                          ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ Α΄ ΕΛΜΕ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

 

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ.

 

Ιωαννίδης Τάσος

 

 

 

ΣΦΡΑΓΙΔΑ ΕΛΜΕ

Η Γραμματέας του Δ.Σ.

 

Γκούμα  Ιωάννα

 

 

 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου