Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου 2026

Ψήφισμα αυμπαράστασης σε διωκόμενους συναδέλφους και συναδέλφισσες για PISA και έκφραση γνώμης

 

                            

Α΄ Ε.Λ.Μ.Ε. ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

Δ/ΝΣΗ: Πίνδου και Αθηνάς 22  Ελευσίνα                  

Email: a.elme.dyt.attikis@gmail.com

http: //aelmedytikattik.blogspot.gr/

 

Ελευσίνα 13/9/2026

Α. Π. 63/2026

 

Ψήφισμα συμπαράστασης σε διωκόμενους συνδικαλιστές

Όλοι κι όλες στη συγκέντρωση στις 30/09/2026  στις 9 π.μ. στη ΠΔΕ Αττικής (Ξενίας 24) ενάντια στις διώξεις εκπαιδευτικών της ΕΛΜΕ ΠΕΙΡΑΙΑ για τη συμμετοχή σε κινητοποίηση ενάντια στον διαγωνισμό PISA το 2023.

Πρόκειται για κλήσεις στα πειθαρχικά συμβούλια αγωνιζόμενων εκπαιδευτικών, που αμφισβητούν την κυρίαρχη πολιτική της κυβέρνησης στην εκπαίδευση. Μια πολιτική που είναι πλήρως εναρμονισμένη με την γενικότερη πολιτική του συστήματος και φυσικά με αυτήν της ΕΕ και του ΟΟΣΑ. Μια πολιτική που στόχο έχει την άμεση ή έμμεση ιδιωτικοποίηση και εμπορευματοποίηση λειτουργιών  του δημόσιου και δωρεάν σχολείου.

Έτσι λοιπόν την Τετάρτη 5 Αυγούστου 2026 κλήθηκαν σε απολογία 5 εκπαιδευτικοί της ΕΛΜΕ Πειραιά (Καββαδίας Γιώργος συνταξιούχος εδώ και 2 χρόνια, Καλούσης Ακρίτας, μέλος του ΔΣ της ΕΛΜΕ και πρώην μέλος του ΔΣ της ΟΛΜΕ, Μητρόπουλος Δημήτρης μέλος της ΕΛΜΕ Χανίων τώρα, η Νάση Σακκιώτη μέλος της ΕΛΜΕ Πειραιά, Νεκτάριος Χατζηανδρέου, μέλος της ΕΛΜΕ Πειραιά) με την κατηγορία «της αναξιοπρεπούς ή ανάρμοστης ή ανάξιας για υπάλληλο συμπεριφοράς εκτός υπηρεσίας». Η πρώτη κατηγορία  αφορά τη συμμετοχή των εκπαιδευτικών στη στάση εργασίας και την κινητοποίηση που είχε κηρύξει η ΑΔΕΔΥ στις 10/05/2023 ενάντια στον διαγωνισμό PISA, έναν διαγωνισμό κατάταξης, κατηγοριοποίησης σχολείων και εκπαιδευτικών, αξιολόγησης εκπαιδευτικών και σχολείων που οδηγεί σε οδυνηρά αποτελέσματα και στόχο έχει τα μορφωτικά δικαιώματα των παιδιών και τα εργασιακά δικαιώματα των εκπαιδευτικών. Στον δε Γ. Καββαδία έχουν προσθέσει και τα "παραπτώματα" «της κακόβουλης κριτικής των πράξεων της προϊσταμένης αρχής και της μη τήρησης εχεμύθειας» για τα οποία είχε απαλλαγεί διοικητικά τον Οκτώβρη του 2024. Στον δε Νεκτάριο Χατζηανδρέου προσάπτουν τις κατηγορίες «της αναξιοπρεπούς ή ανάρμοστης ή ανάξιας για υπάλληλο συμπεριφοράς εντός υπηρεσίας και της κακόβουλης κριτικής των πράξεων της προϊσταμένης αρχής που γίνεται δημοσίως, με σκόπιμη χρήση εν γνώσει εκδήλως ανακριβών στοιχείων ή με χαρακτηριστικά απρεπείς εκφράσεις». Για σχόλιο που είχε γράψει σε μια viberομάδα του ΣΔ του σχολείου του με αφορμή την κατάρρευση της τράπεζας θεμάτων στις ενδοσχολικές εξετάσεις τον Ιούνιο του 2023.

Πέρα από τις ανυπόστατες κατηγορίες και τη σκευωρία από τη διοίκηση η συγκεκριμένη υπόθεση εντάσσεται σε ένα γενικότερο πλαίσιο εκφοβισμού και τρομοκράτησης που επιχειρεί η κυβέρνηση για να ανακόψει τις αντιστάσεις που γενούν η οργή και η αγανάκτηση τόσο των εκπαιδευτικών όσο και των μαθητών και γονέων για την άσχημη κατάσταση που επικρατεί στο δημόσιο σχολείο και που μόνη υπεύθυνη είναι η κυβέρνηση και η πολιτική διάλυσης και υποβάθμισης του δημοσίου σχολείου και προώθησης των ιδιωτικών συμφερόντων και σ΄ αυτόν τον τομέα. Στρέφονται ενάντια σε ολόκληρη την εκπαιδευτική κοινότητα από την οποία οι διοικούντες απαιτούν το ρόλο του παθητικού θεατή και του κομπάρσου μπροστά στην καταστροφική για τη δημόσια εκπαίδευση πολιτική τους.

Η κυβέρνηση προσπαθεί με κάθε τρόπο να πάρει την ρεβάνς από το κίνημα και τη δικαίωση του αγώνα ενάντια στις διώξεις για συμμετοχή στην απεργία–αποχή από την αξιολόγηση. Δικαίωση για τους συνάδελφους και τις συναδέλφισσες στην Κομοτηνή και στην Τρίπολη, δικαίωση για τις προϊστάμενες νηπιαγωγείων που συμμετείχαν στην απεργία αποχή από την αξιολόγηση, τη δικαίωση συναδέλφων και συναδελφισσών που συμμετείχαν στην απεργία αποχή από την τηλεκπαίδευση λόγω καιρικών συνθηκών και δικαίωση για της Χρύσα Χοτζόγλου και την επιστροφή της στο σχολείο.

Ως ΔΣ καταδικάζουμε και καταγγέλλουμε την ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης των σωματείων, την απόπειρα ποινικοποίησης των αγώνων, των απεργιών και των συγκεντρώσεων. Θα μας βρουν όπως κάθε φορά, μπροστά τους!

Καλούμε τα σωματεία της εκπαίδευσης (ΕΛΜΕ,ΣΕΠΕ, ΟΛΜΕ, ΔΟΕ) και φυσικά όλα τα σωματεία εργαζομένων να πάρουν αποφάσεις καταδίκης της νέας απόπειρας ποινικοποίησης της συνδικαλιστικής δράσης.

Να σταματήσουν τώρα όλες οι διώξεις.

Καμία ποινικοποίηση συνδικαλιστικής και πολιτικής δράσης.

Συνεχίζουμε μαζικά την Απεργία-Αποχή από την αξιολόγηση. Κατάργηση όλου του νομοθετικού πλαισίου για την αξιολόγηση.

Μαζικοί μόνιμοι διορισμοί εκπαιδευτικών.

Ανατροπή της πολιτικής της κυβέρνησης-ΕΕ-ΟΟΣΑ.

 

 

 

 

                                          ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ Α΄ ΕΛΜΕ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

 

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ.

 

Ιωαννίδης Τάσος

 

 

 

ΣΦΡΑΓΙΔΑ ΕΛΜΕ

Η Γραμματέας του Δ.Σ.

 

Γκούμα  Ιωάννα

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου