Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη, 3 Νοεμβρίου 2015

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ


Το Δ.Σ. της Α’ ΕΛΜΕ Δυτικής Αττικής (Θριασιο-Μεγαρίδα-Ειδυλλία) καταδικάζει την προκλητική ενέργεια του υπουργού παιδείας να «χορηγήσει συνδικαλιστική άδεια» στη συνάδελφο αναπληρώτρια, μέλος του ΔΣ της ΟΛΜΕ Κική Γιαννάτου, με τη σαφή αναφορά ότι «ο ανωτέρω χρόνος απαλλαγής δε συνιστά χρόνο πραγματικής εκπαιδευτικής προϋπηρεσίας».
Στην ουσία η απόφαση αυτή παραπέμπει σε απόλυση αφού την επόμενη σχολική χρονιά η συνάδελφος θα χάσει την δυνατότητα να επαναπροσληφθεί ως αναπληρωτής εκπαιδευτικός.
Αυτή η απόφαση στρέφεται ενάντια σε όλους τους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς, γιατί παραβιάζει τα συνδικαλιστικά τους δικαιώματα. Επίσης επισημοποιεί την κατηγοριοποίηση των εκπαιδευτικών σε μόνιμους και ελαστικά απασχολήσιμους με μειωμένα δικαιώματα.
Εν τέλει στρέφεται ενάντια σε όλο τον κλάδο των εκπαιδευτικών γιατί επιχειρεί την διάσπασή του.
Την ίδια στιγμή που η εφαρμογή της αντιλαϊκής πολιτικής των μνημονίων καταλύει και ιδιωτικοποιεί την Δημόσια εκπαίδευση εφαρμόζοντας, μεταξύ άλλων, μηδενικούς διορισμούς στη εκπαίδευση, μετατρέποντας όλο και μεγαλύτερο κομμάτι των εκπαιδευτικών σε ελαστικά απασχολούμενους, η κυβέρνηση έρχεται να αμφισβητήσει και το δικαίωμά τους στην συνδικαλιστική δράση.
Οφείλουμε να τονίσουμε ότι ο συνδικαλιστής που φεύγει για ένα διάστημα από τον συγκεκριμένο χώρο εργασίας του και αποσπάται στην ομοσπονδία , έχει οργανική σύνδεση με τον χώρο εργασίας του, αφού για αυτόν δρα. Δεν διαφέρει από τον κάθε εργαζόμενο στον χώρο δουλειάς, απλά έχει ένα επί πλέον ρόλο. Επειδή λοιπόν, δεν διαφέρει από τον εργαζόμενο, δεν μπορεί να έχει άλλη μισθολογική, συνταξιοδοτική, υπηρεσιακή συνθήκη από αυτούς τους οποίους εκπροσωπεί. Είναι «ανηθικότητα» και δίωξη, κάθε διαφορετική ερμηνεία της παραπάνω κατάστασης και έτσι πρέπει να αντιμετωπιστεί.
Η απαράδεκτη τακτική του Υπουργείου Παιδείας είναι το πρώτο βήμα γι’ αυτό που θα ακολουθήσει. Με βάση τις μνημονιακές επιταγές έρχεται συνολικότερο κτύπημα στις συνδικαλιστικά δικαιώματα όλων των εργαζομένων.
Απαιτούμε από την ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας να δοθεί η συνδικαλιστική άδεια στη συνάδελφο, όπως έγινε και με τα υπόλοιπα μέλη του ΔΣ της Ομοσπονδίας, δηλ. χωρίς την απειλητική διάταξη της μη αναγνώρισης του χρόνου συνδικαλιστικής άδειας ως χρόνου εκπαιδευτικής προϋπηρεσίας.
Επίσης απαιτούμε όλοι οι αναπληρωτές και γενικά οι ελαστικά εργαζόμενοι στην εκπαίδευση να έχουν ίδια εργασιακά και συνδικαλιστικά δικαιώματα με τους μόνιμους συναδέλφους τους.
Οι εκβιασμοί τους δε θα περάσουν! Η υπόθεση υπεράσπισης των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων των ελαστικά εργαζόμενων συναδέλφων μας – δηλαδή του πιο πληττόμενου κομματιού των εκπαιδευτικών και όλων των εργαζόμενων- είναι υπόθεση όλων μας!
ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ Α’ ΕΛΜΕ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ.
Καρυώτης Δημήτρης

Η Γραμματέας του Δ.Σ.
Βασιλείου Γιούλη


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου