Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 15 Δεκεμβρίου 2015

ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΕΝ.ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΓΙΑ ΕΘΝΙΚΟ ΔΙΑΛΟΓΟ ΓΙΑ ΠΑΙΔΕΙΑ

ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΘΝΙΚΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΔΙΑΛΟΓΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ
ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΤΗΣ Α’ ΕΛΜΕ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ (ΘΡΙΑΣΙΟ – ΜΕΓΑΡΙΔΑ – ΕΙΔΥΛΛΙΑ)

Το Υπουργείο Παιδείας με συνέντευξη τύπου του Υπουργού στις 26/11/2015, εξήγγειλε την έναρξη ενός ακόμα «Εθνικού Κοινωνικού Διαλόγου» για τη Παιδεία.
Η κυβέρνηση ξεκινάει διάλογο με δεδομένο ότι απ’ την πλευρά της θα συνεχιστούν οι αντιδραστικές αλλαγές στην Παιδεία όπως αυτές αποτυπώθηκαν στο 3ο Μνημόνιο που ψηφίστηκε απ’ την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και απ’ τις υπόλοιπες δυνάμεις του μνημονιακού τόξου, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΠΟΤΑΜΙ. Στον ίδιο δρόμο που ακολούθησαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ συνεχίζει και η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, στο δρόμο των επιταγών της ΕΕ, του ΟΟΣΑ, των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων που θέλουν την Παιδεία «κομμένη και ραμμένη στα μέτρα τους».
Μέσα απ’ τον «διάλογο» η κυβέρνηση προσπαθεί να κρύψει τα τραγικά αδιέξοδα που αντιμετωπίζουν οι λαϊκές οικογένειες και τα παιδιά τους και που επικρατούν σε όλες τις βαθμίδες της Εκπαίδευσης.

Δεν συναινούμε! Δεν γινόμαστε συνένοχοι στην υλοποίηση της αντιλαϊκής πολιτικής που τσακίζει τα μορφωτικά δικαιώματα ων παιδιών, τα εργασιακά μας δικαιώματα, που φορτώνει και άλλα βάρη στις πλάτες των λαϊκών οικογενειών.
Καλούμε την διοίκηση της ΟΛΜΕ να μη μπει στη διαδικασία του προσχηματικού «κοινωνικού διαλόγου». Να τον καταδικάσει.

Ελευσίνα 10/12/2015

Η Γενική Συνέλευση της Α’ ΕΛΜΕ Δυτικής Αττικής (Θριάσιο – Μεγαρίδα – Ειδυλλία)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου