Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2016

ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΩΝ ΕΛΜΕ_ΣΥΛΛΟΓΩΝ-ΑΜΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΣΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ


Α’ ΕΝΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
(Α’ Ε.Λ.Μ.Ε. ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ)
Δ/ΝΣΗ: Πίνδου και Αθηνάς 22  Ελευσίνα                   
ΤΑΧ. ΚΩΔΙΚΑΣ: 19200
ΤΗΛΕΦΩΝΟ - FAX: 2105561490


Ελευσίνα  07/09/2016

Θέμα: Κάλεσμα των ΕΛΜΕ Αττικής σε κοινή παράσταση στην Περιφέρεια Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αττικής.
Με διαδικασίες εξπρές με αδιαφανείς και παράτυπες διαδικασίες, το Υπουργείο Παιδείας ζήτησε απ’ τις Διευθύνσεις Π.Ε. και Δ.Ε.,  με διαδοχικές εγκυκλίους που απέστειλε, να τοποθετήσουν τους εκπαιδευτικούς σε λειτουργικά κενά ώστε να ολοκληρώσει τις μετακινήσεις «πλεοναζόντων» μόνιμων εκπαιδευτικών και εντός των περιφερειών στα πλαίσια της κινητικότητας πριν ανοίξουν τα σχολεία για το σχολικό έτος 2016-2017.
Το Υπουργείο Παιδείας αν ήθελε να λειτουργήσουν έγκαιρα τα σχολεία τον Σεπτέμβριο θα έπρεπε να είχε προσλάβει ήδη μόνιμους εκπαιδευτικούς, που το ίδιο έχει πει ότι λείπουν (περίπου 22.000), και να είχε ολοκληρώσει τις υπηρεσιακές μεταβολές των εκπαιδευτικών (μεταθέσεις, αποσπάσεις) ως το τέλος Ιουνίου. Επίσης, τα μαθήματα και οι αναθέσεις τους από τους εκπαιδευτικούς δεν θα έπρεπε να τα καθορίζουν τα μνημόνια, τα δημοσιονομικά σύμφωνα και οι περικοπές, αλλά οι πραγματικές παιδαγωγικές και κοινωνικές ανάγκες.
Είναι γνωστό ότι στα σχολεία της Δευτεροβάθμιας ως τις 09 Σεπτεμβρίου υπάρχουν επαναληπτικές εξετάσεις των ανεξεταστέων μαθητών, που καθορίζουν την τελική εικόνα των τμημάτων των σχολείων και ιδιαίτερα της Α’ τάξης ΕΠΑΛ και ΓΕΛ που θα ολοκληρωθεί μετά τις 15/9/2016
Επιπρόσθετα μια σειρά από υπηρεσιακές μεταβολές του εκπαιδευτικού προσωπικού (άδειες, αποσπάσεις κλπ) βρίσκονται σε εξέλιξη αυτό το διάστημα.
Θεωρούμε απαράδεκτη κάθε προσπάθεια  αναγκαστικής μετακίνησης εκπαιδευτικού προσωπικού στα πλαίσια της Περιφέρειας ή απ’ την Δευτεροβάθμια στην Πρωτοβάθμια.
Καλούμε τις ΕΛΜΕ του Λεκανοπεδίου Αττικής και τους Συλλόγους Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης σε παράσταση στον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης την Πέμπτη στις 14:00μμ (προγραμματισμένη επαφή) για να απαιτήσουμε:
·         Καμιά αναγκαστική μετακίνηση εκπαιδευτικού
·         Όχι τμήματα των 27-30 μαθητών αλλά σύμφωνα με τις προτάσεις του κλάδου.
·         Όχι στο κόψιμο τομέων και ειδικοτήτων στα ΕΠΑΛ. Να δοθεί ό απαραίτητος χρόνος για να ολοκληρωθούν οι εγγραφές.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ Α’ ΕΛΜΕ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ


Ο Πρόεδρος του Δ.Σ.

Καρυώτης Δημήτρης




Η Γραμματέας του Δ.Σ.

Βασιλείου Γιούλη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου