Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη, 6 Απριλίου 2017

ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗ ΣΚΟΤ_ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ Μ-ΤΡΙΤΗ 6ΜΜ ΣΤΗΝ ΕΛΕΥΣΙΝΑ


 Α’ ΕΝΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
(Α’ Ε.Λ.Μ.Ε. ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ)
Δ/ΝΣΗ: Πίνδου και Αθηνάς 22  Ελευσίνα                   
 
 
Ελευσίνα  04/04/2017
 

ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ SKOT AE

ΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΗ Μ.ΤΡΙΤΗ 11 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2017 ΚΑΙ ΩΡΑ 6 ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΗΡΩΩΝ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ

 

Οι εργασιακές συνθήκες στη χημική βιομηχανία SKOT AE, που εδρεύει στη Μάνδρα Αττικής, αποτελούν την καλύτερη απόδειξη για τους στόχους των εφαρμοζόμενων πολιτικών στο όνομα της κρίσης, των μνημονίων και των …… διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων στην ελληνική οικονομία.

Η απόλυτη ασυδοσία της εργοδοσίας είναι η ελάχιστη δυνατή έκφραση για να περιγράψει κανείς την κατάσταση.

Η δουλοπαροικία σε πλήρη εξέλιξη με την πλήρη συναίνεση των μνημονιακών κυβερνήσεων, αφού δεν υπάρχει καμιά υποχρέωση για συλλογικές συμβάσεις απ’ την εργοδοσία, αφού μπορεί να διαλύσει το ωράριο εργασίας, αφού μπορεί να επιβάλει εκ’ περιτροπής εργασία ακόμη και για 3 ημέρες τον μήνα στους …. μόνιμους εργαζόμενους, αφού μπορεί να προσλάβει όποτε το θελήσει ενοικιασμένους (εργολαβικούς) εργαζόμενους για να εκβιάσει … τους μόνιμους εργαζόμενους, αφού μπορεί να καταργήσει κάθε έννοια υγιεινής και ασφάλειας στη  εργασία, αφού…., αφού…..

Όλα αυτά με το γράμμα του νόμου, μιας και οι μνημονιακοί νόμοι που έχουν υπογράψει οι ελληνικές κυβερνήσεις δίνουν στην εργοδοσία όλα αυτά τα δικαιώματα της ασυδοσίας.

Το μόνο εμπόδιο σ’ αυτά οι ίδιοι οι εργαζόμενοι στη βιομηχανία SKOT AE, που με τον αγώνα τους μέσα απ’ το σωματείο τους κατάφεραν να πάρουν πίσω απολύσεις συναδέλφων τους και παλεύουν να ανατρέψουν τις συνθήκες γαλέρας που προσπαθεί να επιβάλει η εργοδοσία.

Η εταιρία ύστερα από μία σειρά αντεργατικών μεθοδεύσεων τον τελευταίο χρόνο, επέβαλλε ΜΟΝΟΜΕΡΩΣ στους εργαζόμενους, από 15 Δεκεμβρίου 2016, το μέτρο της εκ περιτροπής εργασίας, στην πιο ακραία και καταχρηστική του μορφή, 3 ΗΜΕΡΕΣ ΕΡΓΑΣΙΑ ΤΟΝ ΜΗΝΑ.

Την Μεγάλη Τρίτη οι εργαζόμενοι στην εταιρία καλούν στις 6:00 μμ σε συγκέντρωση και πορεία στην Πλατεία Ηρώων της Ελευσίνας.

Στηρίζουμε με όλη μας την ψυχή τον αγώνα των εργαζομένων στη βιομηχανία SKOT AE και δηλώνουμε ότι είναι και δικός μας αγώνας.

Ο αγώνας των εργαζομένων της SKOT AE είναι αγώνας όλου του εργατικού κινήματος!

Καλούμε όλα τα σωματεία να στηρίξουν με όλα τους τα μέσα τον αγώνα τους.

Καλούμε σε συμμετοχή στη ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΗΣ SKOT AE, ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΤΡΙΤΗ 11 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2017 ΚΑΙ ΩΡΑ 6 ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΗΡΩΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ.

Η αλληλεγγύη και ο κοινός αγώνας όλων των εργαζόμενων είναι μονόδρομος.

 
ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ Α’ ΕΛΜΕ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

 

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ.

Καρυώτης Δημήτρης
 
 
 

Η Γραμματέας του Δ.Σ.
 
Βασιλείου Γιούλη

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου