Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη, 6 Απριλίου 2017

ΣΑΙΜΠΑΜΠΑ-ΨΗΦΙΣΜΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ΤΟΥ


Α’ ΕΝΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
(Α’ Ε.Λ.Μ.Ε. ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ)
Δ/ΝΣΗ: Πίνδου και Αθηνάς 22  Ελευσίνα                   
ΤΑΧ. ΚΩΔΙΚΑΣ: 19200
ΤΗΛΕΦΩΝΟ - FAX: 2105561490
 
 
Ελευσίνα  04/04/2017
 

Δημόσια έκκληση και επιστολή για την υπεράσπιση της ζωής και της ελευθερίας του Ινδού  καθηγητή   Σαιμπάμπα

Η καταδίκη   του  καθηγητή της αγγλικής φιλολογίας στο  Πανεπιστήμιο  Τζαβαχαρλάλ  Νεχρού (J.N.U)  στο Δελχί , Γκοκαρακόντα Νάγκα Σαιμπάμπα  μας προξένησε κατάπληξη  και μας γέμισε θλίψη και αγανάκτηση.  Η  απόφαση του Περιφερειακού  Δικαστηρίου του Γκατσιλόρι της πολιτείας της Μαχαράστρα  να επιβάλλει ισόβια φυλάκιση στον καθηγητή Σαιμπάμπα  και στους τέσσερις συν-κατηγορούμενους του,  αποτελεί μια πρωτοφανή επιλογή για τα δικαστικά χρονικά της Ινδίας, από την χρονιά της ανεξαρτησίας  μέχρι σήμερα. Ο καθηγητής Σαιμπάμπα , ανάπηρος από την παιδική του ηλικία σε ποσοστό 90% και καθηλωμένος σε αναπηρικό καροτσάκι,  κατηγορείτε πως είχε σχέσεις με το παράνομο ΚΚ Ινδίας ( Μαοϊκό) και το ναξαλίτικο αντάρτικο χωρίς  καμία απόδειξη. Οι  κατηγορίες βασίστηκαν  στις ιδέες και τις απόψεις του καθώς  και στην δημόσια πολιτική και κοινωνική δράση του.

Πράγματι μια  πλούσια δράση από την νεαρή ηλικία ,  στο πλευρό των φτωχών και απόκληρων Ινδών στην ύπαιθρο και στις πόλεις . Αυτό που ενόχλησε ιδιαίτερα τις ινδικές κρατικές αρχές ήταν οι αγώνες  και οι καταγγελίες του, τόσο στην Ινδία όσο και διεθνώς, ενάντια στην εκστρατεία βίας που έχουν εξαπολύσει οι αστυνομικές και οι παραστρατιωτικές δυνάμεις σε βάρος των αυτοχθόνων φυλών  στην ενδοχώρα της Ινδίας. Μια επιχείρηση που συνδυάζεται με την αρπαγή της γης και των δασών από τις πολυεθνικές εξορυκτικές  και κατασκευαστικές  επιχειρήσεις.  Η καταδίκη του Σαιμπάμπα βασίστηκε σε διατάξεις και άρθρα του αντιτρομοκρατικού  νόμου που ενοχοποιεί τις ιδέες , την συγγραφή άρθρων και βιβλίων και τις δημόσιες ομιλίες,  θεωρώντας τα  προπαρασκευαστικές  τρομοκρατικές   πράξεις που υπονομεύουν την εθνική ασφάλεια  !

Ο καθηγητής   Σαιμπάμπα εκτός από την αναπηρία  του αντιμετωπίζει τον τελευταίο  καιρό εξαιτίας της προφυλάκισης του και άλλα σοβαρά προβλήματα υγείας.   Η ισόβια φυλάκιση του ανάπηρου  καθηγητή Σαιμπάμπα    μέσα στις σκληρές  συνθήκες των ινδικών φυλακών ,η άρνηση να του παρασχεθούν ζωτικές ιατρικές υπηρεσίες και φαρμακευτική αγωγή  ισοδυναμούν με  καταδίκη του σε αργό  και βασανιστικό θάνατο. Για την ζωή και την ελευθερία του καθηγητή Σαιμπάμπα έχουν κινητοποιηθεί διεθνείς ανθρωπιστικοί οργανισμοί , το ινδικό τμήμα της Διεθνούς Αμνηστίας , προσωπικότητες των γραμμάτων και των τεχνών στην Ασία , στην Ευρώπη και την Αμερική.

Με αυτή μας την κοινή επιστολή  που απευθύνεται  στις κυβερνητικές και δικαστικές αρχές της Ινδίας  της διπλωματικής της εκπροσώπησης στην Ελλάδα  αλλά  και σε κάθε διεθνή  οργανισμό για τα ανθρώπινα και δημοκρατικά δικαιώματα  ζητούμε την άρση της άδικης  καταδικαστικής  απόφασης  και  την άμεση  απελευθέρωση του καθηγητή Σαιμπάμπα. Απαιτούμε  στο διάστημα που βρίσκεται φυλακισμένος   την πλήρη ιατροφαρμακευτική υποστήριξη του και την άμεση εισαγωγή του σε νοσηλευτικό ίδρυμα.   Ενώνουμε  την διαμαρτυρία μας με αυτές του διεθνούς κινήματος αλληλεγγύης , των καθηγητών και εκπαιδευτικών από τα ινδικά πανεπιστήμια   και των δημοκρατικών οργανώσεων στην Ινδία και στον κόσμο που  κινητοποιούνται ήδη για να αντιμετωπιστεί με δικαιοσύνη ο καθηγητής   Σαιμπάμπα και να κερδίσει την ελευθερία του !

 

ΤΟ ΔΣ ΤΗΣ Α ΕΛΜΕ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου