Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη, 20 Ιουνίου 2017

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΕΓΓΡΑΦΕΣ_ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 21 ΙΟΥΝΙΟΥ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

Α΄ ΕΛΜΕ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
(ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ-ΜΑΝΔΡΑΣ-ΕΙΔΥΛΛΙΑΣ)
ΕΛΜΕ ΑΝΩ ΛΙΟΣΙΩΝ-ΖΕΦΥΡΙΟΥ- ΦΥΛΗΣ
16/06/2017
Κινητοποίηση την Τετάρτη 21 Ιούνη στις 13:00μμ στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Αττικής
Το Υπουργείο Παιδείας επιμένει στην εφαρμογή της απαράδεκτης απόφασης για τον νέο τρόπο ηλεκτρονικής  εγγραφής  στα ΕΠΑΛ.
Επιμένει δηλαδή στην ηλεκτρονική δήλωση εγγραφής από 21/6/2017 έως 23/6/2017 για τα ΕΠΑΛ, στο e-epal.minedu.gov.gr με ευθύνη των μαθητών και των γονιών με τους κωδικούς του taxis net ή με τους κωδικούς του taxis net των διευθυντών των σχολείων. Στο ίδιο σύστημα θα δηλώσουν προτίμηση και οι μαθητές των σχολείων, που ήδη φοιτούν, για την επανεγγραφή τους στην επόμενη τάξη. Στη δήλωση εγγραφής οι μαθητές μπορούν να δηλώσουν από ένα (1) έως τρία (3) σχολεία. Φυσικά όλα αυτά για όποιον μαθητή ενημερώθηκε έγκαιρα και πρόλαβε να εγγραφεί. Προφανώς, η κατάταξη των μαθητών δεν θα γίνει από το κάθε σχολείο, αλλά κεντρικά.
Όλοι οι υπόλοιποι (μετεξεταστέοι, αυτοί που δεν πρόλαβαν ή δεν το έμαθαν) μπορούν να δηλώσουν την εγγραφή τους στο ίδιο ηλεκτρονικό σύστημα που θα ανοίξει και πάλι από 1 έως 7 Ιουλίου. Τότε όμως στο ηλεκτρονικό σύστημα θα φαίνονται τα τμήματα, οι τομείς και οι ειδικότητες, των σχολείων που θα έχουν συμπληρώσει πάνω από το 80% του κατώτερου προβλεπόμενου αριθμού μαθητών και των ολιγομελών ειδικοτήτων της Γ’ τάξης ΕΠΑΛ, που θα έχουν εγκριθεί ήδη απ’ τους περιφερειακούς διευθυντές και απ’ τον υπουργό, όπου υπάρχει ανάγκη. Να σημειώσουμε ότι με νόμο αυτής της κυβέρνησης δεν θα υπάρχουν ολιγομελή τμήματα, τομέων και ειδικότητας στα ΕΠΑΛ, που εγκρίνεται η λειτουργία τους απ’ τον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης, παρά μόνο για το σχολικό έτος 2017-2018 και μόνο για την Γ’ ΕΠΑΛ.
Στην ουσία το ηλεκτρονικό σύστημα δήλωσης εγγραφής από 1/7/2017 έως 7/7/2017 θα καθοδηγεί τους μαθητές και τους γονείς τους να επιλέξουν ΕΠΑΛ, όπου τα τμήματα σε τομείς και ειδικότητες που ενδιαφέρουν τους μαθητές, λειτουργούν σίγουρα.
Το Υπουργείο Παιδείας επιλέγει μέσα σε πέντε ημέρες να «κλειδώσουν» οριστικά τα τμήματα, οι τομείς και οι ειδικότητες στα  ΕΠΑΛ. Δεν αφήνει δηλαδή κανένα περιθώριο να αναπτυχθούν εγκεκριμένα τμήματα, στα οποία δεν θα έχει συμπληρωθεί ο ελάχιστος αριθμός μαθητών μέχρι 30/6 παρόλο που, κάθε χρόνο σχεδόν, στα ΕΠΑΛ έχουμε νέες εγγραφές και μετεγγραφές και μέσα στον Σεπτέμβρη.
Γίνεται περισσότερο από φανερό ότι το Υπουργείο Παιδείας και η κυβέρνηση έχουν στόχο την συρρίκνωση του δημοσίου πυλώνα της Τεχνικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης του ΕΠΑΛ, με την κατάργηση τομέων και ειδικοτήτων μέσω της τεχνητής δημιουργίας ολιγομελών τμημάτων, που δεν θα εγκριθούν.
Καλούμε σε  κινητοποίηση παράσταση, στη Περιφέρεια Εκπαίδευσης Αττικής την Τετάρτη 21/6/2017 στις 13:00μμ, στα πλαίσια της απόφασης της ΟΛΜΕ, να απαιτήσουμε να σταματήσει η διάλυση της ΤΕΕ.
     Να δοθεί όλος ο απαραίτητος χρόνος στους μαθητές να ενημερωθούν για να επιλέξουν το σχολείο  τον τομέα και την ειδικότητα της επιλογής τους.
     Τα τμήματα οι τομείς και οι ειδικότητες των ΕΠΑΛ να ολοκληρωθούν στις 20 Σεπτεμβρίου
     Οι μαθητές να έχουν τη δυνατότητα εγγραφής σε όλους τους τομείς και ειδικότητες που έχουν στη διάθεσή τους οι σχολικές μονάδες.
     Να εγκριθούν όλα τα ολιγομελή τμήματα τομέων και ειδικοτήτων
     Κανένας μαθητής έξω από το Δημόσιο Σχολείο!!!
     Όχι στους εκπαιδευτικούς λάστιχο και στις απολύσεις αναπληρωτών. Μόνιμοι μαζικοί διορισμοί ΤΩΡΑ!

ΤΑ Δ.Σ. ΤΩΝ  ΕΛΜΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου