Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη, 19 Ιουνίου 2018

ΔΕΘ 2018: ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΟΙ ΟΙ ΦΟΝΙΑΔΕΣ ΤΩΝ ΛΑΩΝ!


                   
Α΄ ΕΝΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
(Α΄ Ε.Λ.Μ.Ε. ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ)
Δ/ΝΣΗ: Πίνδου και Αθηνάς 22  Ελευσίνα                   
ΤΑΧ. ΚΩΔΙΚΑΣ: 19200
ΤΗΛΕΦΩΝΟ - FAX: 2105561490ΔΕΘ 2018: ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΟΙ ΟΙ ΦΟΝΙΑΔΕΣ ΤΩΝ ΛΑΩΝ!

.

Σε μια περίοδο όπου ο Αμερικάνικος ιμπεριαλισμός πρωτοστατεί στην πολεμική διαδικασία για το ξαναμοίρασμα του κόσμου, κομματιάζοντας χώρες με τις επεμβάσεις του στην Μ. Ανατολή και όχι μόνο, η επιλογή της διοίκησης της ΔΕΘ και της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ να αναγορεύσουν τις ΗΠΑ σε «τιμώμενη χώρα» αποτελεί πρόκληση στα αντιπολεμικά, αντιιμπεριαλιστικά μας αισθήματα. Σε όλο το φλεγόμενο τόξο των επεμβάσεων και των πολεμικών κινδύνων που αναμοχλεύει από τα Βαλκάνια μέχρι τη Μέση Ανατολή και αγκαλιάζει την Ελλάδα, οι ΗΠΑ έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο εμπρηστή στον ανταγωνισμό τους με το ρώσικο ιμπεριαλισμό. Έναν ρόλο που οι λαοί της πρώην Γιουγκοσλαβίας, του Ιράκ, του Αφγανιστάν, της Λιβύης, της Συρίας, της Ουκρανίας, και τόσοι άλλοι, έχουν πληρώσει με το αίμα τους. Το μόνο σίγουρο είναι πως οι Αμερικάνοι δεν είναι προστάτες μας, όπως διατυμπανίζει όπου βρεθεί και όπου σταθεί ο πρωθυπουργός.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αποδεικνύεται η πιο πιστή σύμμαχος των φονιάδων των λαών σε Ανατολική Μεσόγειο και Βαλκάνια. Η πρόσφατη συμφωνία Τσίπρα – Ζάεφ αποτελεί μια εξαιρετική εξέλιξη για τις ΗΠΑ που επέβαλαν λύση στο ονοματολογικό για να ισχυροποιηθεί άμεσα η παρουσία του ΝΑΤΟ στα Βαλκάνια. Επιπλέον, η κυβέρνηση Τσίπρα με συμφωνίες για την επέκταση των βάσεων και των εγκαταστάσεων του ΝΑΤΟ σε όλη την επικράτεια (Σούδα, Λάρισα, Άραξος, Αλεξανδρούπολη), μετατρέπει την χώρα μας σε μια γιγαντιαία στρατιωτική βάση-ορμητήριο πολέμου. Η ελληνική αστική τάξη δε διστάζει να συνεργαστεί με το κράτος-δολοφόνο του Ισραήλ που βάφει καθημερινά τα χέρια του με το αίμα του παλαιστινιακού λαού, αλλά και με το στρατιωτικό καθεστώς της Αιγύπτου, εμπλέκοντας σε μεγάλους κινδύνους τον λαό και την χώρα.

Τα αντιλαϊκά και αντεργατικά μέτρα της κυβέρνησης, κομμένα και ραμμένα από τους οργανισμούς του ΔΝΤ και του ΟΟΣΑ (αλλά και της ΕΕ), η επίθεση στο λαϊκό εισόδημα, το ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου, η πολιτική της καταστολής και της φασιστικοποίησης είναι συστατικά στοιχεία μιας συνολικής πολιτικής που θέλει να δημιουργήσει εργαζόμενους-συγχρόνους σκλάβους. Την ίδια ώρα, αμερικανικοί επιχειρηματικοί κολοσσοί όπως η κόκα-κόλα, που παρά τα κέρδη της πέταξε εκατοντάδες οικογένειες στην ανεργία, η Google που είναι υπόλογη για τα προσωπικά δεδομένα εκατομμυρίων ανθρώπων, ή η εξοπλιστική Lockheed Martin που ανέλαβε την συμφωνία 2δις για την αναβάθμιση των F-16, δεν έχουν καμιά θέση να «τιμώνται» στην πόλη μας.

Στη φετινή ΔΕΘ, η παρουσία του Αμερικάνικου ιμπεριαλισμού στη Θεσσαλονίκη, πρέπει να βρει απέναντι της τη μαζική κατακραυγή του λαού μας μέσα από οργανωμένες αντιπολεμικές, αντιιμπεριαλιστικές, λαϊκές και φοιτητικές κινητοποιήσεις. 
·                     ΕΞΩ ΤΟ ΝΑΤΟ ΚΑΙ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ
·                     ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΟΙ ΝΑΤΟΪΚΕΣ ΒΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ
·                     ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ – ΚΑΜΙΑ ΕΜΠΛΟΚΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ ΣΤΑ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΑ ΣΧΕΔΙΑ
·                     ΚΑΤΩ ΤΑ ΑΝΤΙΛΑΪΚΑ ΚΑΙ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ-ΔΝΤ-ΕΕ
·                     ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΕΙΡΗΝΗ, ΔΟΥΛΕΙΑ, ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
                  ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ Α'ΕΝΩΣΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣΔεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου