Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 19 Ιουνίου 2018

να μην εκδοθούν στην Τουρκία οι αγωνιστές Τουργκούτ Καγιά και Αλή Ερκαν Γκόγκογλου



 



Α΄ ΕΝΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
(Α΄ Ε.Λ.Μ.Ε. ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ)
Δ/ΝΣΗ: Πίνδου και Αθηνάς 22  Ελευσίνα                   
ΤΑΧ. ΚΩΔΙΚΑΣ: 19200
ΤΗΛΕΦΩΝΟ - FAX: 2105561490
http://aelmedytikattik.blogspot.gr/                                        Ελευσίνα,19-6-2018






Ψήφισμα συμπαράστασης: να μην εκδοθούν στην Τουρκία οι αγωνιστές Τουργκούτ Καγιά και Αλή Ερκαν Γκόγκογλου


Ο Τουργκούτ Καγιά, 45χρονος ιστορικός και δημοσιογράφος σε αριστερή τουρκική εφημερίδα, με δημόσια πολιτική δράση από τα φοιτητικά του χρόνια ως αριστερός με φιλοκουρδικές απόψεις, για τις οποίες και έχει υποστεί σοβαρές διώξεις από τις τουρκικές αρχές, όπως αυθαίρετες συλλήψεις και κρατήσεις, βασανιστήρια και κακομεταχείριση ,6ετή προφυλάκιση σε φυλακές τύπου F, κατηγορίες με βάση τον αντιτρομοκρατικό νόμο είναι σήμερα αιτών άσυλο στην Ελλάδα και κρατείται προς έκδοση του στην Τουρκία. Οι Τουρκικές αρχές των ζητούν ως μέλος παράνομης οργάνωσης κατόπιν μιας άδικης δίκης και αμετάκλητης απόφασης τουρκικού δικαστηρίου για να εκτίσει υπόλοιπο ποινής φυλάκισης. Η καταδίκη αυτή αποτελεί δίωξη και τιμωρία των πολιτικών του φρονημάτων και των δημοκρατικών δραστηριοτήτων του. Σε περίπτωση που επιστρέψει στην Τουρκία, ο Τουρκούτ Καγιά θα φυλακιστεί για τις πολιτικές του πεποιθήσεις, θα κινδυνεύσει να υποστεί βασανιστήρια και κακομεταχείριση ,ενώ θα αντιμετωπίσει και άλλες ποινικές διώξεις και καταδίκες σε βάρος του λόγω των πολιτικών του φρονημάτων και της υποστήριξης του στον αγώνα του κουρδικού λαού.

Ο Άρειος Πάγος αποφάσισε στις 30/5/2018, την έκδοση του στο φασιστικό καθεστώς της Τουρκίας. Είχε προηγηθεί αντίστοιχη απόφαση του συμβουλίου Εφετών Θράκης. 

Θα πρέπει να επισημανθεί ότι ο Τουργκούτ Καγιά είχε συλληφθεί και παλαιότερα, το 2015, στην Ελλάδα ύστερα από αίτημα του τουρκικού κράτους. Η απελευθέρωση του, όπως και άλλων συντρόφων του, ήταν αποτέλεσμα του πλατιού κινήματος συμπαράστασης.

Παράλληλα μεθοδεύεται και η επανεξέταση της υπόθεσης του Αλή Ερκαν Γκόγκογλου, για τον οποίο υπάρχει ήδη απόφαση μη έκδοσης.

Είναι καθήκον του δημοκρατικού κινήματος της χώρας μας να καταγγείλει και να αποτρέψει αυτήν την εγκληματική ενέργεια. Η κυβέρνηση φέρει εξ’ ολοκλήρου την πολιτική ευθύνη για τη ζωή τους.

Όχι στις εκδόσεις αγωνιστών στην Τουρκία.

Άμεση απελευθέρωση του Τουργκούτ Καγιά. Να του δοθεί πολιτικό άσυλο. 


                  ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ Α'ΕΝΩΣΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου