Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη, 19 Ιουνίου 2019

Καταδίκη της απαράδεκτης στάσης Συλλόγου Γονέων στη Σάμο

                        
Α’ Ε.Λ.Μ.Ε. ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
Δ/ΝΣΗ: Πίνδου και Αθηνάς 22  Ελευσίνα                   


Ελευσίνα  18/06/2019Καταδίκη της απαράδεκτης στάσης Συλλόγου Γονέων στη Σάμο

Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ καταδικάζει απερίφραστα την κατάθεση αγωγής από τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων Βαθέος Σάμου σε συνάδελφο μας, που είχε στοχοποιηθεί επειδή υπερασπίστηκε έμπρακτα τις θέσεις του Συλλόγου Εκπ/κών ΠΕ Σάμου, της ΔΟΕ και του κλάδου των εκπαιδευτικών συνολικά για την εκπαίδευση των προσφυγόπουλων.

Ο ρόλος των εκπαιδευτικών είναι να διαπαιδαγωγούμε τους μαθητές μας έτσι ώστε πάνω απ’ όλα να αγαπούν τους ανθρώπους και να τους εμπνέουμε τις αξίες της αλληλεγγύης και της συλλογικότητας. Γι’ αυτό και παλεύουμε για ένα σχολείο που θα μορφώνει όλα ανεξαιρέτως τα παιδιά δίχως αποκλεισμούς και με τις όποιες δυνάμεις μας συνεχίζουμε τον αγώνα για έναν κόσμο δίκαιο και ειρηνικό.     

Ο κλάδος μας και η κοινωνία πρέπει να θωρακιστούν από αυθαίρετες και παράνομες πρακτικές μεμονωμένων ατόμων ή μελών συλλόγων γονέων ή άλλων συλλογικοτήτων, που επιθυμούν με ταπεινά κίνητρα και παραβιάζοντας τα διεθνώς κατοχυρωμένα δικαιώματα των παιδιών, να παρεισφρήσουν στην εκπαιδευτική διαδικασία και να διαμορφώσουν σύμφωνα με τις αντιδημοκρατικές απόψεις τους τετελεσμένα, ενάντια στο καθολικό δικαίωμα στην εκπαίδευση όλων των παιδιών στην χώρα μας.

Παρά το ότι η αγωγή, με απαίτηση μάλιστα αποζημίωσης 50.000 ευρώ, στρέφεται εναντίον της συναδέλφου, εμείς την αντιμετωπίζουμε σαν να στρέφεται ενάντια σε όλους τους εκπαιδευτικούς. Τέτοιες ενέργειες αδιανόητες για την εκπαίδευση και τη δημοκρατία, με στόχο τους εκπαιδευτικούς, που έμπρακτα υπερασπίζονται τις θέσεις του κλάδου και τις δημοκρατικές αξίες, δεν μας τρομάζουν.

·         Δηλώνουμε ότι υπερασπιζόμαστε το δικαίωμα κάθε παιδιού να μορφωθεί, πόσο μάλλον των προσφυγόπουλων και των θυμάτων ιμπεριαλιστικών πολέμων!
·         Ζητάμε να αποσυρθεί εδώ και τώρα η απαράδεκτη αγωγή εναντίον της συναδέλφου.
·         Καλούμε όλα τα σωματεία και τους φορείς στη Σάμο καθώς και τα εκπαιδευτικά σωματεία όλης της χώρας να στηρίξουν και την ίδια και το αίτημα απόσυρσης της αγωγής.
·         Ζητούμε από το Υπουργείο Παιδείας και όλους τους αρμόδιους φορείς να πάρουν θέση και να υπερασπιστούν όλους τους εκπαιδευτικούς που στοχοποιούνται ή διώκονται επειδή υπερασπίζονται τα δικαιώματα όλων των παιδιών στην εκπαίδευση.
·         Βρισκόμαστε στο πλευρό της συναδέλφου μας, όπως και κάθε άλλου συναδέλφου που μπορεί να βρεθεί στη θέση της και καλούμε το ίδιο να πράξουν η ΔΟΕ και η ΟΛΜΕ με συνδικαλιστική, νομική και οικονομική κάλυψη!


ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ Α’ ΕΛΜΕ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ (ΘΡΙΑΣΙΟ-ΜΕΓΑΡΙΔΑΣ-ΕΙΔΥΛΛΙΑΣ)


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου