Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 8 Δεκεμβρίου 2020

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΟΡΓΙΟ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗΣ ΚΑΙ ΑΥΤΑΡΧΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΣΤΙΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

 


Α’ Ε.Λ.Μ.Ε. ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

Δ/ΝΣΗ: Πίνδου και Αθηνάς 22  Ελευσίνα                   

Email: a.elme.dyt.attikis@gmail.com

http: //aelmedytikattik.blogspot.gr/

 

 

Ελευσίνα  7/12/2020

 


ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΟΡΓΙΟ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗΣ ΚΑΙ ΑΥΤΑΡΧΙΣΜΟΥ ΤΗΣ

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΣΤΙΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Στην πορεία της Θεσσαλονίκης στις 17-11-20, σε μια πορεία αγωνιστικής μνήμης όπου τηρήθηκαν  με συνέπεια όλοι οι προβλεπόμενοι κανόνες προστασίας της δημόσιας υγείας, οι διαδηλωτές βρέθηκαν  χωρίς την παραμικρή αφορμή περικυκλωμένοι από εκατοντάδες αστυνομικούς, άνδρες της ασφάλειας και των ΜΑΤ, ΟΠΚΕ, ΔΕΛΤΑ.  Οι δυνάμεις καταστολής καταστρατηγώντας κάθε κανόνα δημόσιας υγείας αφού σταμάτησαν την πορεία μετέτρεψαν την οδό Τσιμισκή σε μαζικό κρατητήριο, ενώ λόγω του ασφυκτικού κλοιού της αστυνομίας το πλήθος εξωθήθηκε να ποδοπατηθεί και να συνωστιστεί χωρίς οδό διαφυγής σε μία πρωτοφανή επιχείρηση τρομοκράτησης που διήρκεσε περίπου 2 ώρες.

Καταγγέλλουμε τη βάναυση αυτή καταστολή. Οι μάσκες της κυβέρνησης έπεσαν. Η επιχείρηση καταστολής της κυβέρνησης σε όλη την Ελλάδα με δακρυγόνα, αύρες νερού, ξύλο, συλλήψεις, πρόστιμα, επιβλήθηκε σε εκατοντάδες εργαζόμενους, άνεργους, μέλη σωματείων, Φοιτητικών Συλλόγων και πολιτικών οργανώσεων στη Θεσσαλονίκη, την Αθήνα, τα Γιάννενα, το Βόλο, το Ηράκλειο και αλλού, σε μία πρωτοφανή προσπάθεια τρομοκράτησης και καταπάτησης κάθε δημοκρατικού δικαιώματος. Χαρακτηριστική η ένταση της καταστολής στη Θεσσαλονίκη όπου εκατοντάδες αστυνομικοί και δεκάδες μέλη της ασφάλειας ξεκίνησαν να προκαλούν ένταση, να αρπάζουν διαδηλωτές μέσα από τη συγκέντρωση, να επιβάλλουν πρόστιμα, να χτυπούν και να προχωρούν σε συλλήψεις από τον σωρό, αναίτια και απρόκλητα, παρ' ότι οι διαδηλωτές τηρούσαν όλα τα μέτρα προστασίας. Μάλιστα σε έναν από τους συλληφθέντες, στον δάσκαλο Ηλία Σμήλιο, επιβλήθηκε επιπλέον πρόστιμο 3.000 ευρώ με το χαρακτηρισμό του "οργανωτή" της κινητοποίησης στρώνοντας το έδαφος για την εφαρμογή  του νέου νόμου απαγόρευσης συγκεντρώσεων.

Φανερώθηκε περίτρανα το γεγονός ότι η γενικευμένη επιχείρηση τρομοκράτησης που στήθηκε γύρω από την ημέρα του Πολυτεχνείου και η χουντικής έμπνευση απόφαση για απαγόρευση των συναθροίσεων, δεν στόχευε στην προστασία της δημόσιας υγείας, αλλά της κυβέρνησης. Της ίδιας κυβέρνησης που επέβαλλε το άνοιγμα της οικονομίας και των σχολείων χωρίς κανένα ουσιαστικό μέτρο προστασίας, της ίδιας που εγκατέλειψε το σύστημα περίθαλψης με αποτέλεσμα να καταρρέει από τις πρώτες εβδομάδες αύξησης των κρουσμάτων, της ίδιας που επέβαλλε με τη βία στο λαό να εκτεθεί στον ιό στοιβάζοντάς τον στα ΜΜΜ, στα εργοστάσια και στα σχολεία καταστέλλοντας κάθε φωνή αντίστασης τους προηγούμενους μήνες, όπως τις φωνές των μαθητών. Η πρωτοφανής καταστολή την ημέρα της 17ης Νοέμβρη πανελλαδικά είναι μια άνευ προηγουμένου επιλογή της κυβέρνησης εν καιρώ πανδημίας που όχι μόνο δε δικαιολογείται από την τήρηση των υγειονομικών μέτρων, αλλά έρχεται σε αντίθεση με το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα του λαού στη δημόσια συνάθροιση και διαδήλωση. Οι πρόσφατες δηλώσεις του υπουργού Χρυσοχοΐδη ότι ο ιός δεν κολλάει σε εξωτερικούς χώρους αναδεικνύει το προσχηματικό όλων των κυβερνητικών απαγορεύσεων. Είναι η ίδια πολιτική που επέβαλλε τον χουντικής έμπνευσης νόμο για την απαγόρευση των διαδηλώσεων από τον Ιούλιο και επιδόθηκε σε κυνήγι της νεολαίας στις πλατείες. Η ίδια αντιλαϊκή πολιτική επιχείρησε να πνίξει και τη φωνή του φετινού Πολυτεχνείου που ύψωσε μαζί με το ΨΩΜΙ-ΠΑΙΔΕΙΑ-ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ και το μήνυμα της ΥΓΕΙΑΣ και των διεκδικήσεων που αφορούν τη σωτηρία χιλιάδων ανθρώπων τους επόμενους μήνες.

Καταγγέλλουμε την αναίτια σύλληψη από τον σωρό και την παραπομπή σε δίκη του δασκάλου Ηλία Σμήλιου, γραμματέα του Ζ΄ ΣΕΠΕ Θεσσαλονίκης και δημοτικού συμβούλου Αμπελοκήπων Μενεμένης, του Ζήση Μπάγιου μέλους του ΔΣ του Συλλόγου Σπουδαστών Αρχιτεκτονικής και του Νικολάου Ματσούκα μέλους του Συλλόγου Φοιτητών Ιατρικής Αλεξανδρούπολης, καθώς και των υπόλοιπων τριών συλληφθέντων της 17ης Νοέμβρη στη Θεσσαλονίκη, φοιτητών ΑΠΘ, ΠΑΜΑΚ και ΤΕΙ, όλων με ανυπόστατες κατηγορίες.

 

· Απαιτούμε την απαλλαγή από κάθε κατηγορία των 6 συλληφθέντων της 17ης Νοέμβρη στη Θεσσαλονίκη. Καμία ποινική δίωξη - Αθώωση όλων των συλληφθέντων.

· Απαιτούμε την άμεση διαγραφή των απαράδεκτων και εξοντωτικών προστίμων που επιβλήθηκαν στη Θεσσαλονίκη και πανελλαδικά την 17η Νοέμβρη σε βάρος των κατοχυρωμένων δημοκρατικών δικαιωμάτων του λαού και της νεολαίας.

Η τρομοκρατία δε θα περάσει – Κάτω τα χέρια από τις διαδηλώσεις, τους λαϊκούς αγώνες και τις συγκεντρώσεις.

 

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ Α’ ΕΛΜΕ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

 

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ.

Ιωαννίδης Τάσος

 

 

 

ΣΦΡΑΓΙΔΑ ΕΛΜΕ

Η Γραμματέας του Δ.Σ.

 

ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΓΙΟΥΛΗ

Βασιλείου Γιούλη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου