Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 8 Δεκεμβρίου 2020

Καταγγέλλουμε το όργιο καταστολής στα Σεπόλια Απαιτούμε την αθώωση όλων και την άρση των κατασκευασμένων κατηγοριών

 


Α’ Ε.Λ.Μ.Ε. ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

Δ/ΝΣΗ: Πίνδου και Αθηνάς 22  Ελευσίνα                   

Email: a.elme.dyt.attikis@gmail.com

http: //aelmedytikattik.blogspot.gr/

 

 

Ελευσίνα  7/12/2020

 


Καταγγέλλουμε το όργιο καταστολής στα Σεπόλια

Απαιτούμε την αθώωση όλων και την άρση των κατασκευασμένων κατηγοριών

Στις 17 Νοέμβρη στις 5 περίπου το απόγευμα και ενώ η συγκέντρωση που είχε λάβει χώρα στο Σταθμό Λαρίσης είχε ολοκληρωθεί, οι διαδηλωτές επέστρεφαν στο σταθμό Μετρό Σεπολίων καθώς ήταν ο μόνος ανοιχτός, (αφού οι σταθμοί Λαρίσης και Αττική ήταν κλειστοί), για να επιστρέψουν σπίτι τους.

Αναίτια και ΧΩΡΙΣ καμία πρόκληση ομάδες αστυνομικών με μηχανές άρχισαν να συγκεντρώνονται. Μια ομάδα εισέβαλλε στην πυλωτή της πολυκατοικίας όπου ο Ορέστης Κατής, φοιτητής και η μητέρα του προχωρούσαν για να μπουν σπίτι τους! Άρχισαν να τραβούν, χωρίς εξηγήσεις το φοιτητή και να προσπαθούν να τον προσαγάγουν. Στις διαμαρτυρίες της μητέρας του, του κόσμου της γειτονιάς που ήταν τριγύρω καθώς και μιας δικηγόρου που βρισκόταν στο δρόμο, οι αστυνομικοί όχι μόνο δεν απάντησαν αλλά άρχισαν να ξυλοκοπούν τους πάντες. Στη συνέχεια «απήγαγαν» το φοιτητή, πληροφορώντας ψευδώς την οικογένειά του ότι τον μετέφεραν στο ΑΤ Κολωνού. Πλήθος κόσμου που είδε το περιστατικό πήγε στο κοντινό ΑΤ, ενώ την ίδια στιγμή συνέρρευσαν με ταχύτητα αστραπής δεκάδες περιπολικά, μηχανές και πλήθος ένστολων σε κάθε στενό της γειτονιάς, δημιουργώντας κλίμα «κατεχόμενης» πόλης. Οι γονείς και η αδερφή του φοιτητή ζήτησαν να τον δουν. Προπηλακίστηκαν από αστυνομικούς και ξυλοκοπήθηκαν. Αποτέλεσμα αυτής της συμπλοκής ήταν ο πατέρας που πάσχει από την καρδιά του να μεταφερθεί επειγόντως στο νοσοκομείο, ενώ η αδερφή του Λυδία Κατή να συλληφθεί να χτυπηθεί στο κεφάλι και να εξυβρισθεί με χυδαίο και σεξιστικό τρόπο, να συλληφθεί επίσης ο Μάκης Λιβάνης φίλος της οικογένειας και ο συναγωνιστής τους Νικόλας Καβακλής, γιός συναδέλφων μας.

Παρέμειναν όλοι στο ΑΤ και στις 18/11/20 πέρασαν αυτόφωρο, καθώς οι δυνάμεις καταστολής κατασκεύασαν απίθανες κατηγορίες σε βάρος τους. Η εκδίκαση της υπόθεσης αναβλήθηκε για την 1η Δεκέμβρη, επειδή οι αστυνομικοί - μάρτυρες κατηγορίας απουσίαζαν!

Απαιτούμε την αθώωση και τη δικαίωση όλων των κατηγορούμενων!

Συνεχίζουμε τον αγώνα για ΨΩΜΙ-ΠΑΙΔΕΙΑ-ΥΓΕΙΑ-ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ

 

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ Α’ ΕΛΜΕ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

 

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ.

Ιωαννίδης Τάσος

 

 

 


Η Γραμματέας του Δ.Σ.

Βασιλείου Γιούλη

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου