Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2017

Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ ΔΕ ΧΩΡΑ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ


Α’ ΕΝΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
(Α’ Ε.Λ.Μ.Ε. ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ)
Δ/ΝΣΗ: Πίνδου και Αθηνάς 22  Ελευσίνα                   
ΤΑΧ. ΚΩΔΙΚΑΣ: 19200
ΤΗΛΕΦΩΝΟ - FAX: 2105561490
 
 
Ελευσίνα  20/01/2017
 

Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ ΔΕ ΧΩΡΑ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

Καλωσορίζουμε τα παιδιά των Μεταναστών στα σχολεία της Δυτικής Αττικής

 

Το Δ.Σ. της Α’ ΕΛΜΕ Δυτικής Αττικής (Θριάσιο-Μεγαρίδα-Εδυλλία)  καταγγέλλει τη φασιστική επίθεση της ναζιστικής - εγκληματικής οργάνωσης της  Χρυσής Αυγής σε γονείς και εκπαιδευτικούς στο Δημοτικό Σχολείο Νέου Ικονίου Περάματος, μετά την ανακοίνωση της απόφασης για λειτουργία του σχολείου ως Δομή Υποδοχής και Εκπαίδευσης Προσφύγων (ΔΥΕΠ).

Με τη γνωστή ναζιστική τους πρακτική, την Τρίτη 17 Γενάρη 2017, ομάδες Χρυσαυγιτών, με επικεφαλής τον υπόδικο ναζιστή βουλευτή Γιάννη Λαγό, συγκεντρώθηκαν από το πρωί έξω από το σχολείο, με σκοπό να τρομοκρατήσουν γονείς και δασκάλους. Όταν δεν τους επιτράπηκε η είσοδος στο χώρο του σχολείου, επιτέθηκαν και προπηλάκισαν εκπαιδευτικούς και γονείς, με απύθμενο μίσος για τα πιο βασανισμένα και ταλαιπωρημένα παιδιά του πολέμου και της προσφυγιάς.

Η εκπαιδευτική κοινότητα δε δείχνει καμιά ανοχή στους ναζιστές εγκληματίες της Χρυσής Αυγής και στις σχεδιασμένες επιθέσεις από παραστρατιωτικά σώματα ταγμάτων εφόδου. Ειδικά τώρα που επιχειρούν να «ξανασηκώσουν κεφάλι», o αγώνας ενάντια στους νεοναζί της Χρυσής Αυγής είναι καθοριστικής σημασίας για όλο το κίνημα, για όλο τον κόσμο που παλεύει για μια καλύτερη κοινωνία.

Καμιά ανοχή σε φασιστικές, ρατσιστικές και ξενοφοβικές φωνές.

Τα παιδιά των προσφύγων είναι καλοδεχούμενα στα σχολειά μας!

Καλούμε τους γονείς, τους μαθητές, τους εκπαιδευτικούς, το λαό της Δυτικής Αττικής, να υποδεχτούμε στα σχολειά μας τα κατατρεγμένα προσφυγόπουλα που ξεριζώθηκαν από τις πατρίδες τους λόγω του ιμπεριαλιστικού πολέμου.                                

Να καλωσορίσουμε αυτά τα παιδιά, που γλίτωσαν από το θανατικό των βομβών των ιμπεριαλιστών στην χώρα τους, που γλίτωσαν στο πέρασμά τους στο Αιγαίο.

Να απομονώσουμε τις ρατσιστικές και φασιστικές φωνές που στοχοποιούν τους πρόσφυγες και τους μετανάστες για να αθωώσουν τον ιμπεριαλισμό και το σύστημά του. Να βάλουμε στο στόχαστρο μας τον πραγματικό εχθρό, τα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα, που για να θησαυρίσουν από τις πηγές και τους δρόμους της ενέργειας, σκοτώνουν και ξεσπιτώνουν λαούς είτε με βόμβες είτε με την φτώχια και την εξαθλίωση.

Στη χώρα μας διαβιούν σε στρατόπεδα, κάτω από κακές τις περισσότερες φορές συνθήκες, 20.000 περίπου παιδιά, προερχόμενα από εμπόλεμες κυρίως χώρες (θύματα των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών και επεμβάσεων), αλλά και, σε κάθε περίπτωση, από κατεστραμμένες οικονομικά χώρες. Πρόκειται για παιδιά τα οποία με τις οικογένειές τους ή και ασυνόδευτα πολλές φορές, κατάφεραν να ξεφύγουν από τη φρίκη του πολέμου και του ξεριζωμού και έφτασαν ως εδώ αναζητώντας χώρο ασφαλή για την επιβίωσή τους.

 

Δεν μπορούμε να αποδεχθούμε τις  ξενοφοβικές λογικές που στηρίζει η Δημοτική Αρχή του Δήμου Μάνδρας – Ειδυλλίας, που βάζουν  εμπόδια στην υποδοχή προσφυγόπουλων μαθητών στο   3ο Δημοτικό Σχολείο Μάνδρας.

Θεωρούμε ότι πρέπει να λειτουργήσουν άμεσα αυτές οι ελλιπείς δομές που αποφάσισε η κυβέρνηση για την εκπαίδευση των προσφυγόπουλων

Η Πολιτεία μας οφείλει να λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την αξιοπρεπή  διαβίωση όλων των προσφύγων εντός του αστικού και κοινωνικού ιστού με όλα τα δικαιώματα των κατοίκων της χώρας και να διασφαλίσει τους καλύτερους όρους για την εκπαίδευση των παιδιών τους, όπως και όλων των άλλων παιδιών, μέχρι να ικανοποιηθεί το αίτημα τους για μετεγκατάστασή τους στις χώρες τελικού προορισμού.

 

Ζητάμε να ληφθεί άμεσα μέριμνα  από την Πολιτεία για:

         την απρόσκοπτη εγγραφή όλων των παιδιών προσφύγων και μεταναστών στο δημόσιο εκπαιδευτικό σύστημα με αναλογική κατανομή τους στις σχολικές μονάδες του κάθε Δήμου.

         την ίδρυση ολιγομελών Τάξεων Υποδοχής και Τμημάτων Ένταξης παντού όπου εγγραφούν παιδιά πρόσφυγες.

         τη δωρεάν μεταφορά τους στα σχολεία.

         τη δημιουργία πρόσθετων υποστηρικτικών δομών για τα προσφυγόπουλα αλλά και για όλες τις ευπαθείς ομάδες.

         την πλήρη υγειονομική κάλυψη και περίθαλψη για όλους τους μαθητές/τριες.

         το διορισμό μόνιμου προσωπικού για την κάλυψη όλων των εκπαιδευτικών αναγκών του Δημόσιου Σχολείου.

         επιπλέον κονδύλια στους Δήμους και στα σχολεία (και όχι στις διάφορες Μ.Κ.Ο) για την κάλυψη των επιπλέον αναγκών σε καθαριότητα, θέρμανση, φύλαξη κλπ.

         καμία σύνδεση των ΜΚΟ με την εκπαίδευση των παιδιών, προσφύγων και ντόπιων.

 

Καλούμε όλους τους Διευθυντές και τις Διευθύντριες των σχολείων να δεχτούν χωρίς προσκόμματα να εγγράψουν τα παιδιά αυτά, όπως άλλωστε οφείλουν βάσει της κείμενης νομοθεσίας, και να απαιτήσουν μαζί με την ΕΛΜΕ τη λειτουργία στα σχολεία τους τάξεων υποδοχής και τμημάτων ένταξης, και να διεκδικήσουν κονδύλια προς όφελος των παιδιών και όχι των ΜΚΟ, με σκοπό τη δημιουργία κατάλληλων συνθηκών μάθησης και κοινωνικοποίησης για όλα ανεξαιρέτως τα παιδιά.

 

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ Α’ ΕΛΜΕ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

 

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ.

Καρυώτης Δημήτρης
 
 
 

Η Γραμματέας του Δ.Σ.
 
Βασιλείου Γιούλη

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου