Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου 2021

ΔΕΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΩΝ ΨΕΥΔΟΕΚΛΟΓΩΝ – ΠΑΡΩΔΙΑ ΓΙΑ ΤΑ Υ.Σ. ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΟΥΝ ΟΙ ΥΠΟΤΙΘΕΜΕΝΟΙ «ΑΙΡΕΤΟΙ» ΚΑΙ ΟΣΟΙ ΔΙΟΡΙΣΤΟΥΝ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥΣ

 

Α΄ ΕΛΜΕ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

 (ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ, ΜΑΝΔΡΑΣ–ΕΙΔΥΛΛΙΑΣ, ΜΕΓΑΡΙΔΑΣ)

ΕΛΜΕ ΑΝΩ ΛΙΟΣΙΩΝ - ΖΕΦΥΡΙΟΥ - ΦΥΛΗΣ

 

 

 

ΔΕΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΩΝ ΨΕΥΔΟΕΚΛΟΓΩΝ – ΠΑΡΩΔΙΑ ΓΙΑ ΤΑ Υ.Σ.

ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΟΥΝ ΟΙ ΥΠΟΤΙΘΕΜΕΝΟΙ «ΑΙΡΕΤΟΙ» ΚΑΙ ΟΣΟΙ ΔΙΟΡΙΣΤΟΥΝ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥΣ

Το Υπουργείο Παιδείας με πρόσχημα την πανδημία, παρά τις επανειλημμένες επισημάνσεις και αντιρρήσεις της ΟΛΜΕ, προχώρησε στην διενέργεια των εκλογών-παρωδία της 7ης Νοεμβρίου 2020 για την εκλογή των αιρετών του κλάδου στα Υπηρεσιακά Συμβούλια με ηλεκτρονική ψηφοφορία.

Το αποτέλεσμα των «εκλογών» της 7ης Νοεμβρίου, ήταν συντριπτικό, τα ποσοστά συμμετοχής των εκπαιδευτικών σ αυτές κινήθηκαν σε μονοψήφιο νούμερο. Παρ΄ όλα αυτά η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου αποφάσισε, συνεχίζοντας την ίδια πρωτοφανή αντιδημοκρατική πρακτική, να ανακηρύξει αιρετούς με ελάχιστες ψήφους, από αυτούς τους «υποψηφίους», που ούτως ή άλλως είχαν αποσύρει την υποψηφιότητα τους. Προχωρώντας στον ίδιο ολισθηρό αντιδημοκρατικό δρόμο, καταθέτει τώρα τροπολογία για διορισμό όσων αιρετών δεν αποδεχτούν την «εκλογή τους» με την τηλε-ψηφοφορία!

Στη Δυτική Αττική όλες οι παρατάξεις δήλωσαν ότι αποσύρουν τα ψηφοδέλτιά τους πριν τις εκλογές, άσχετα εάν αυτό δεν έγινε αποδεκτό με τροπολογία της τελευταίας στιγμής.

Η αντίθεση αυτή εκφράζει την αντίστασή μας στις επιθέσεις που δέχονται τα σωματεία είτε με τις απαγορεύσεις των διαδηλώσεων, είτε με τα μέτρα που ετοιμάζεται να πάρει η κυβέρνηση με το νέο αντισυνδικαλιστικό νόμο Βρούτση. Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε τη μετατροπή των σωματείων σε κατοικίδια του συστήματος, την αδρανοποίησή τους και τον πλήρη έλεγχό τους από την κυβέρνηση. Η μάχη ενάντια στην ηλεκτρονική ψηφοφορία, είναι ένα στιγμιότυπο της μάχης για σωματεία διεκδικητικά, αγωνιστικά, που θα υπερασπίζονται τα μορφωτικά δικαιώματα των παιδιών και τα εργασιακά δικαιώματα των εκπαιδευτικών.

Στη  Δυτική Αττική ΨΉΦΙΣΑΝ 42 στους 1122, ποσοστό 3,6%, δηλαδή και στη περιοχή μας εκφράστηκε η πλήρης αποδοκιμασία της επιλογής αυτής του Υπουργείου από τον κλάδο. Αυτό, όπως και μια σειρά άλλα πρωτοφανή γεγονότα, όπως, η απόφαση του Υπουργείου να μην αποδεχτεί τις αποσύρσεις της ολότητας σχεδόν των υποψηφίων πριν τις «εκλογές» και η άρνησή του να δώσει τις καταστάσεις ψηφισάντων – αναπόσπαστο τμήμα των πρακτικών κάθε ψηφοφορίας – στην ΟΛΜΕ και σε όσες ΕΛΜΕ το ζητήσουν, οδηγούν στην πλήρη απονομιμοποίησή τους.

Η θέση της ΟΛΜΕ εκφράστηκε με σαφήνεια αναφέροντας ότι, σε συνθήκες πανδημίας, χωρίς δυνατότητα ζωντανών συλλογικών διαδικασιών που σε κάθε εκλογική διαδικασία αποτελούν προϋπόθεση, χωρίς εξασφάλιση του αυτοπρόσωπου και τη διενέργειά τους σε ημέρα μη εργάσιμη και χωρίς άδεια, η μόνη λύση ήταν η αναβολή των εκλογών, η παράταση της θητείας των σημερινών αιρετών, και η διεξαγωγή τους σε χρονικό σημείο που θα το επέτρεπαν οι συνθήκες, με δια ζώσης διαδικασία και κάλπες, δυνατότητα που άλλωστε η ίδια η τροπολογία που ψηφίστηκε στη Βουλή παρείχε.

Γι’ αυτό τα Δ.Σ. των ΕΛΜΕ:

1.    Καλούν σε παραίτηση όλες και όλους τους συναδέλφους, οι οποίοι εμφανίζονται ως «εκλεγμένοι» από τις εκλογές-παρωδία της 7ης Νοεμβρίου. Εκείνοι οι ελάχιστοι συνάδελφοι που ενδεχομένως δεν το πράξουν, δεν θα τύχουν καμίας αναγνώρισης και νομιμοποίησης από τον κλάδο. Θα εκπροσωπούν μόνο τον εαυτό τους και θα αποτελούν για τον κλάδο «ξένο σώμα».

2.    Καλούν σε παραίτηση και τους τυχόν διορισμένους από το ΥΠΑΙΘ στη θέση των υποτιθέμενων ¨αιρετών¨. Κανείς συνάδελφος, ούτε στέλεχος να μην αποδεχτεί μία υποτιμητική θέση που έρχεται σε αντίθεση με τη θέληση όλου του κλάδου.

3.    Ζητούν την παράταση της θητείας των εκλεγμένων από τον κλάδο αιρετών, μέχρι να εκλείψουν οι κίνδυνοι από την πανδημία, ώστε να μπορέσουν να πραγματοποιηθούν οι εκλογές με όρους που να διασφαλίζουν την ταυτοπρόσωπη παρουσία των εκπαιδευτικών. Μέχρι τότε οι αιρετοί συνεχίζουν να ασκούν κανονικά τα καθήκοντά τους ως μέλη του ΠΥΣΔΕ. Δε δεχόμαστε καμία αλλαγή της υπηρεσιακής τους κατάστασης.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου