Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη, 5 Φεβρουαρίου 2019

ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΙΚΑΙΟ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ

                       
Α’ Ε.Λ.Μ.Ε. ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
Δ/ΝΣΗ: Πίνδου και Αθηνάς 22  Ελευσίνα                   
ΤΗΛΕΦΩΝΟ - FAX: 2105561490


Ελευσίνα  04/02/2019


Συμπαράσταση στο δίκαιο αγώνα των αγροτών
Το Δ.Σ./ της ΕΛΜΕ εκφράζει την αγωνιστική συμπαράσταση στο δίκαιο αγώνα των αγροτών και των μπλόκων που έχουν στηθεί σε μια σειρά περιοχές σε όλη τη χώρα.
Οι αγρότες για μια ακόμη φορά βρίσκονται στους δρόμους για να διεκδικήσουν το δικαίωμά τους να μπορούν να ζουν στα χωριά τους αυτοί και οι οικογένειές τους απ’ τις αγροτικές και κτηνοτροφικές τους εργασίες.
Το αγροτικό εισόδημα την προηγούμενη χρονιά μειώθηκε και κλάδοι όπως η ελαιοκομία, το ροδάκινο, η αιγοπροβατοτροφία υπέστησαν μεγάλες παραγωγικές ή οικονομικές απώλειες.
Τα βασικά αιτήματα των αγροτών για εγγυημένες τιμές προϊόντων που να καλύπτουν το κόστος παραγωγής και κατάργηση του απαράδεκτου «θεσμού» των ανοιχτών τιμών πώλησης αγροτικών προϊόντων, μείωση του κόστους των αγροτικών εφοδίων και ζωοτροφών, πραγματική κάλυψη του χαμένου εισοδήματος από τις φυσικές καταστροφές, η άμεση πληρωμή των αγροτών με την παράδοση των προϊόντων τους, η διασφάλιση αφορολόγητου εισοδήματος στα 12000 ΕΥΡΩ, μείωση των ασφαλιστικών εισφορών που επέβαλε ο νόμος Κατρούγκαλου, είναι διαχρονικά στην προμετωπίδα των κινητοποιήσεων τους.
Οι διεκδικήσεις των αγροτών είναι σε αντίθεση με τις εφαρμοζόμενες πολιτικές των μνημονιακών κυβερνήσεων και της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής (ΚΑΠ) της ΕΕ.
Γι’ αυτό πριν ξεκινήσουν ακόμη τις διεκδικήσεις τους εισέπραξαν την πρώτη προσπάθεια καταστολής, με την απευθείας κλήση σε δίκη 10 αγροτοσυνδικαλιστών, από την αντεισαγγελέα Πρωτοδικών Λάρισας, µε τις κατηγορίες της παρακώλυσης συγκοινωνιών και της ηθικής αυτουργίας σε αυτήν. Μάλιστα παραπέμπονται σε δίκη την 1η Μαρτίου, χωρίς απολογία.
Καταγγέλλουμε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο τις πρωτοφανείς συνδικαλιστικές διώξεις σε βάρος των αγωνιζόμενων αγροτών και τω νέων αγροτοδικίων που εν ριπή οφθαλμού έστησε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ πριν καλά – καλά στηθούν τα μπλόκα. Αυτές οι ενέργειες αποκαλύπτουν το πραγματικό πρόσωπο της κυβέρνησης. Είναι το ίδιο πρόσωπο που έδειξε στους απεργούς συμβασιούχους εκπαιδευτικούς που διεκδικούσαν μόνιμη και σταθερή εργασία, λίγες εβδομάδες πιο πριν στο Σύνταγμα, όταν τους έπνιξε στα χημικά, στην άγρια καταστολή, στέλνοντας τους στα νοσοκομεία.
Ο αγώνας των φτωχών και μικρομεσαίων αγροτών είναι και δικός μας αγώνας, όλων των εργαζομένων, μιας και η αιτία των προβλημάτων μας είναι κοινός. Μνημονιακές Κυβερνήσεις και Ε.Ε. φορτώνουν στις πλάτες των μικρομεσαίων αγροτών αλλά και των υπόλοιπων λαϊκών στρωμάτων δυσβάσταχτους φόρους και χαράτσια, πετσοκόβουν μισθούς, συντάξεις, δικαιώματα και την ίδια ώρα δίνει νέα προνόμια και φοροαπαλλαγές  στην οικονομική ολιγαρχία (βιομήχανους, «μεγαλοτσιφλικάδες» κλπ), αυγαταίνοντας έτσι τα κέρδη τους.
Δηλώνουμε ότι τέτοιες ενέργειες καταστολής και ποινικοποίησης δεν μας τρομοκρατούν δεν μας φοβίζουν. Συνεχίζουμε ακόμα πιο μαζικά, ακόμα πιο αποφασιστικά όλοι μαζί, εργαζόμενοι, αγρότες, αυτοαπασχολούμενοι ενάντια στις αντιλαϊκές πολιτικές για μια ζωή με δικαιώματα.    

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ Α’ ΕΛΜΕ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ.

Καρυώτης Δημήτρης
Η Γραμματέας του Δ.Σ.

Βασιλείου Γιούλη


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου