Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 5 Φεβρουαρίου 2019

ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟ ΠΑΙΔΙΩΝ ΑΠ' ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΣΧΟΛΕΙΟ (με αφορμή τις πρόσφατες εξελίξεις στη Σάμο)

                            
Α’ Ε.Λ.Μ.Ε. ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
Δ/ΝΣΗ: Πίνδου και Αθηνάς 22  Ελευσίνα                   
ΤΗΛΕΦΩΝΟ - FAX: 2105561490


Ελευσίνα  04/02/2019



Δεν θα δεχθούμε ποτέ αποκλεισμό παιδιού απ’ την πρόσβαση του στο Δημόσιο Σχολείο
(με αφορμή τις πρόσφατες εξελίξεις στη Σάμο)

Το ΔΣ της Α ΕΛΜΕ Δυτικής Αττικής  καταδικάζει  με τον πιο έντονο τρόπο την προσπάθεια αποκλεισμού και προπηλακισμού των δασκάλων και καθηγητών στη «σύσκεψη» των Συλλόγων γονέων και κηδεμόνων που έγινε τη Δευτέρα 28/01/2019 στη Σάμο, στο αμφιθέατρο της Περιφερειακής Εκπαίδευσης, για «να συζητηθούν μέτρα και κινήσεις εναντίον της επιβολής της εκπαίδευσης προσφυγόπουλων εντός των σχολικών μονάδων της πόλης Σάμου, που μελλοντικά δύναται να επεκταθεί σε όλες τις σχολικές μονάδες του νησιού λόγω των συνεχιζόμενων αυξητικών ροών των προσφύγων»Η προσπάθεια αυτή κορυφώθηκε στο  πρόσωπο του μέλους του Δ.Σ. του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Σάμου και Γενικό Σύμβουλο της ΑΔΕΔΥ Φώτη Μαντζώρο, όταν προσπάθησε να διαβάσει ομόφωνη απόφαση της Γ.Σ. των δασκάλων της Σάμου, για την ανάγκη όλα τα παιδιά να πηγαίνουν στο σχολείο.
  Η επίθεση που δέχτηκε ο Φώτης Μαντζώρος, για να μην διαβαστεί μια ανακοίνωση που μιλάει για το χρέος της εκπαιδευτικής κοινότητας, αλλά και κάθε πολίτη,  να παλεύει για να προσφέρεται σε όλα τα παιδιά ίση πρόσβαση στην εκπαίδευση, είναι, δυστυχώς, η κορυφή του ρατσιστικού  παγόβουνου.
 Θα πρέπει να τη δούμε ως αποτέλεσμα αντιδραστικών διεργασιών που δημιουργούνται στο νησί της Σάμου, αλλά και στα υπόλοιπα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, από την ιμπεριαλιστική επέμβαση στην ανατολική Μεσόγειο και στη Μέση Ανατολή που έχει ως αποτέλεσμα τη διάλυση κρατών και  ανείπωτης καταστροφής στους λαούς της περιοχής. Μια επέμβαση  που έχει δημιουργήσει χιλιάδες νεκρούς και ξεριζωμένους και απίστευτο κύμα προσφύγων που έχουν χάσει τα πάντα και φεύγουν να γλυτώσουν. 
Τροφοδοτείται, επίσης, από τη συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας για κλειστά σύνορα, την οποία υπέγραψε και εφαρμόζει με κάθε τρόπο η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Μια πολιτική που αποτελεί το πρόσφορο έδαφος πάνω στο οποίο μπορούν να βλαστήσουν κάθε είδους ρατσιστικές αντιλήψεις και πρακτικές, όπως αυτές που έχουμε δει τα τελευταία 3 χρόνια σε όλα τα νησιά του βόρειου Αιγαίου.
   Δηλώνουμε ότι οι ενέργειες και οι  πολιτικές  που δεν χτυπάνε  τον ένοχο, που δίνουν συγχωροχάρτι στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις, που ανέχονται  την ωμή και κατάφωρη καταπάτηση κάθε ανθρώπινου δικαιώματος, είναι «μαύρες πολιτικές». Κανένας εργαζόμενος, κανένας δημοκρατικός άνθρωπος δεν πρέπει να της δείξει την παραμικρή ανοχή!

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ Α’ ΕΛΜΕ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ.

Καρυώτης Δημήτρης




Η Γραμματέας του Δ.Σ.

Βασιλείου Γιούλη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου