Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Κυριακή, 12 Απριλίου 2020

Να ανακληθεί η απόφαση εκκένωσης την φοιτητικών εστιών

                        
Α’ Ε.Λ.Μ.Ε. ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
Δ/ΝΣΗ: Πίνδου και Αθηνάς 22  Ελευσίνα                   


Ελευσίνα  30/03/2020


Να ανακληθεί η απόφαση εκκένωσης την φοιτητικών εστιών
Το ΔΣ της Α’ ΕΛΜΕ Δυτικής Αττικής (Θριάσιο-Μεγαρίδα-Ειδυλλία) απαιτεί να μην απομακρυνθούν από τις φοιτητικές εστίες οι φοιτητές και οι φοιτήτριες και να διασφαλιστεί το δικαίωμά τους σε δημόσια δωρεάν στέγαση και σίτιση στις φοιτητικές λέσχες, χωρίς να διακόπτεται.
Η κυβέρνηση εμμένει στην απόφασή της για κλείσιμο των φοιτητικών εστιών, κλείνοντας τα αυτιά στην κραυγή αγωνίας των χιλιάδων εστιακών φοιτητών.
Η κυβέρνηση την ίδια στιγμή που μας επιβάλλει «να μείνουμε σπίτι», ξεσπιτώνει εκατοντάδες φοιτητές που η εστία είναι το σπίτι τους.
 Ξεσπιτώνει φοιτητές που:
Ø  Δεν μπορούν να καλύψουν τα έξοδα μετακίνησης.
Ø  Δεν μπορούν να πάνε σπίτι τους λόγω οικογενειακής κατάστασης.
Ø  Είναι είτε κάτοικοι εξωτερικού, είτε μετανάστες και οι χώρες τους έχουν κλείσει τα σύνορα λόγω της πανδημίας, είτε πρόσφυγες από χώρες σε εμπόλεμη κατάσταση.
Ø  Είναι εργαζόμενοι/ες.
Η απόφαση της κυβέρνησης να κλείσουν οι φοιτητικές εστίες στις μεγάλες πόλεις και να επιστρέψουν οι φοιτητές στους τόπους καταγωγής τους δεν είναι μόνο ακατανόητη από υγειονομική άποψη, αλλά και επικίνδυνη.
Οι φοιτητικές εστίες είναι χώροι κατοικίας και δεν έχουν σχέση με άλλους χώρους που περιλαμβάνονται στη σχετική διάταξη (βιβλιοθήκες κλπ.).
Η μαζική μετακίνηση νεανικού πληθυσμού από τις μεγάλες πόλεις προς την επαρχία, ενάντια σε κάθε υγειονομική λογική και σε κάθε σχετική ως τώρα οδηγία, εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους για τη διασπορά της νόσου.
Το ΔΣ της Α’ ΕΛΜΕ Δυτικής Αττικής (Θριάσιο-Μεγαρίδα-Ειδυλλία) στέκεται στο πλευρό των εστιακών φοιτητών και στηρίζει τα αιτήματα τους.
Καλούμε τους αρμόδιους να ανακαλέσουν άμεσα αυτήν την απαράδεκτη και επικίνδυνη υγειονομικά απόφαση.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ Α’ ΕΛΜΕ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ.
Ιωαννίδης ΤάσοςΗ Γραμματέας του Δ.Σ.
Βασιλείου Γιούλη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου