Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Κυριακή, 12 Απριλίου 2020

ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΟΜΙΛΟ SWISSPORT

                         
Α’ Ε.Λ.Μ.Ε. ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
Δ/ΝΣΗ: Πίνδου και Αθηνάς 22  Ελευσίνα                   


Ελευσίνα  03/04/2020


ΝΑ ΕΠΑΝΑΠΡΟΣΛΗΦΘΟΥΝ ΟΙ 4ΟΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟΝ ΟΜΙΛΟ SWISSPORT-SKYSERV!
Ο  όμιλος Swissport και Skyserv  γνωστή «εργασιακή γαλέρα», πιστός στην μέχρι τέλους εκμετάλλευση των εργαζόμενων, απέλυσε πάνω από 400 άτομα στην Αθήνα (και άγνωστο αριθμό στην υπόλοιπη Ελλάδα), με ένα απλό sms.!
 Χρόνια στυγνής εκμετάλλευσης με μηνιαίες, βδομαδιάτικες ακόμα και τριήμερες συμβάσεις εργασίας, με εργάτες σε πόστα 3 θέσεων, με απλήρωτες υπερωρίες, με λιποθυμίες εργαζομένων από την υπερεργασία, με παραιτήσεις λόγω σωματικής και ψυχικής καταπόνησης-υπερκόπωσης, με εργατικά ατυχήματα. Όλα αυτά είχαν εκτοξεύσει τα κέρδη των ιδιοκτητών στα «ουράνια».
Με άλλοθι τον κορωνοϊό εκατοντάδες εργαζόμενοι που κάλυπταν  διαρκείς και πάγιες ανάγκες (πολλοί με μηνιάτικες συμβάσεις για πάνω από δέκα συνεχόμενα χρόνια!) με μισθό οχτάωρου...580 ευρώ, σε μια νύχτα  βρέθηκαν όλοι άνεργοι χωρίς καν να δικαιούνται το επίδομα των 800 ευρώ!
Δεν είναι τυχαίο εξάλλου πως από τον όμιλο   από την αρχή της επιδημίας  δεν πάρθηκε κανένα μέτρο προφύλαξης των εργαζομένων(ούτε μάσκες, ούτε γάντια, ούτε αντισηπτικά). Αλήθεια όταν κάθε εργαζόμενος ερχόταν καθημερινά σε επαφή με πάνω από πεντακόσιους επιβάτες, χωρίς καμία προφύλαξη, ήταν ή δεν ήταν εκτεθειμένος στη νόσο; Πόσο επικίνδυνος είναι αυτός ο όμιλος που στο βωμό του κέρδους θυσίαζε την υγεία των εργαζόμενων, των οικογενειών τους αλλά και των «πελατών» του;
Τώρα η απόλυση ολοκληρώνει το έγκλημα. Είμαστε σίγουροι ότι ο ιδιοκτήτης, απολύοντας όλους τους υπαλλήλους του, είναι έτοιμος να βάλει πλώρη για τη νέα αγορά του, που είναι το λιμάνι του Ηρακλείου! Αφού βέβαια απέτυχε στην προηγούμενη προσπάθειά του, που ήταν η αγορά της μαρίνας του Αλίμου.
 Το ΔΣ της Α’ ΕΛΜΕ Δυτικής Αττικής (Θριάσιο-Μεγαρίδα-Ειδυλλία)  καταγγέλλει τις απολύσεις και την εργοδοτική αυθαιρεσία!
Ως εργαζόμενοι δε δεχόμαστε κανένας εργαζόμενος να ρισκάρει  την ζωή και την επιβίωση για τη διασφάλιση των κερδών του κάθε εργοδότη και δεν αφήνουμε τη ζωή μας έρμαιο στα χέρια του!
  • Καμία απόλυση. Να επαναπροσληφθούν οι 4οο εργαζόμενοι στον όμιλο swissport-skyserv.
  • Αύξηση των μισθών.
  • Αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας.
·         Μέτρα προστασίας και στήριξης όλων των εργαζόμενων.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ Α’ ΕΛΜΕ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ.
Ιωαννίδης ΤάσοςΗ Γραμματέας του Δ.Σ.
      Βασιλείου Γιούλη


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου